x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: Nu sunt români printre victimele seismului din Japonia

MAE: Nu sunt români printre victimele seismului din Japonia

11 Mar 2011   •   10:30

Până în momentul de faţă nu există semnalate victime sau persoane aflate în dificultate în rândul cetăţenilor români din Japonia în urma cutremurului produs astăzi în nord-estul acestei ţări, potrivit informaţiilor transmise de Ambasada României la Tokyo, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea.

'Ambasada României este în contact cu autorităţile japoneze, iar în cazul în care se vor semnala astfel de cazuri, se va acţiona prompt şi se va oferi asistenţa consulară specifică', a menţionat sursa citată.

Totodată, oficialul MAE a arătat că Ambasada României din Japonia menţine legătura şi cu cetăţenii români aflaţi în această ţară, însă acest demers este îngreunat de faptul că în zona de nord-est, afectată de puternicul seism, liniile telefonice şi de Internet sunt încă nefuncţionale.

De asemenea, misiunea diplomatică a României nu poate cunoaşte numărul şi adresele cetăţenilor români aflaţi în zona expusă cutremurului, deoarece nu există obligaţia semnalării prezenţei acestor cetăţeni într-un registru cu datele acestora, reacţia în situaţie de criză fiind dificilă, la fel cum s-a întâmplat şi în Libia, a mai evidenţiat oficialul MAE.

×