x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: Patru români, morţi în accidentul produs luni dimineaţă în Ungaria

MAE: Patru români, morţi în accidentul produs luni dimineaţă în Ungaria

28 Oct 2019   •   18:44
MAE: Patru români, morţi în accidentul produs luni dimineaţă în Ungaria

Patru români au murit în accidentul care s-a produs luni dimineaţă în Ungaria, în regiunea Csongrad, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un răspuns transmis AGERPRES.

Potrivit MAE, reprezentanţii Consulatului General al României la Szeged „au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la identitatea persoanelor implicate şi circumstanţele producerii accidentului”.

Până la acest moment, nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară, iar reprezentanţii oficiului consular monitorizează cu prioritate situaţia şi se află în contact cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară în vederea îndeplinirii formalităţilor de eliberare a documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite, arată sursa citată.

Un accident a avut loc luni dimineaţă pe autostrada M5. Şapte persoane aflate în două autoturisme şi-au pierdut viaţa, după ce un camion a intrat pe contrasens, a anunţat poliţia, relatează MIA şi MTI.

Szilvia Szabó, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie din judeţul Csongrád, a precizat că accidentul s-a produs în jurul orei 2,30, la kilometrul 146 al autostrăzii, în apropierea localităţii Kistelek. Un camion care se îndrepta către Budapesta a rupt parapetul care delimita sensurile de mers şi a intrat în coliziune cu două autoturisme care circulau pe celălalt sens. Cele două maşini au luat foc, iar cei şapte pasageri ai acestora au murit pe loc. Şoferul camionului nu a fost rănit.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: romani morti Ungaria accident rutier