x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAI: Peste 2.500 de amenzi în valoare de aproximativ 550.000 de lei, aplicate pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19

MAI: Peste 2.500 de amenzi în valoare de aproximativ 550.000 de lei, aplicate pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19

27 Mar 2021   •   16:00
MAI: Peste 2.500 de amenzi în valoare de aproximativ 550.000 de lei, aplicate pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19

Peste 2.500 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 550.000 de lei au fost aplicate de autorităţi, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor stabilite în context COVID-19.

Potrivit unui comunicat al MAI, transmis sâmbătă AGERPRES, în cursul zilei de vineri, după ora 17,00, au fost dispuse măsuri de intensificare a verificărilor şi controalelor la nivel naţional. Astfel, aproximativ 5.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au desfăşurat 870 de acţiuni punctuale, ce au vizat, în special, verificări la obiectivele supuse restricţiilor şi zonele cu risc epidemiologic ridicat.

În acest context, arată sursa citată, au fost verificaţi 870 de operatori economici (restaurante, terase, fast fooduri, cluburi, baruri, pârtii de schi), precum şi persoane fizice.

"În urma controalelor desfăşurate de angajaţii MAI au fost identificaţi 75 de operatori economici care nu au respectat măsurile stabilite în context COVID 19, 2.377 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie sanitară şi au fost întrerupte 5 petreceri private. Ca urmare a abaterilor constatate în urma acestor controale, au fost aplicate, în total, peste 2.500 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 550.000 de lei. Cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de protecţie individuală, precum şi pentru nerespectarea de către agenţii economici a măsurilor stabilite în context COVID-19", se precizează în comunicat.

De asemenea, structurile competente ale Ministerului Afacerilor Interne au întocmit 6 dosare penale, în care sunt cercetate 6 persoane, dintre care 5 pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, menţionează Ministerul de Interne.

MAI informează totodată că în municipiul Bucureşti şi zonele urbane unde s-au înregistrat aglomerări de persoane, pe principalele artere de circulaţie rutieră şi pe arterele de circulaţie către staţiunile montane/zone de atracţie turistică, pe cele 73 de pârtii de schi funcţionale şi în zonele din proximitatea acestora s-a acţionat cu efective mărite pentru fluidizarea circulaţiei rutiere în special în intersecţiile cunoscute pentru crearea de ambuteiaje sau cu circulaţie îngreunată, precum şi în vederea asigurării respectării regulilor şi restricţiilor stabilite pentru limitarea evoluţiei îmbolnăvirilor cu COVID-19.

"Astfel, în Municipiul Bucureşti, structurile Ministerului Afacerilor Interne au acţionat cu 943 de angajaţi pe un schimb, aproape dublu faţă de o zi curentă, fiind constituite filtre rutiere, dispozitive de fluidizare a circulaţiei, echipe de verificare şi control a operatorilor economici, în special din domeniul HoReCa, precum şi echipe de verificare şi control în parcuri şi zone de agrement aglomerate", precizează sursa citată.

La aceste activităţi au participat peste 4.000 de poliţişti, aproximativ 1.300 de jandarmi şi 74 de angajaţi ai structurilor pentru situaţii de urgenţă, sprijiniţi de poliţişti locali.

×