x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mâine e ultima zi în care fermierii afectaţi de secetă pot cere ajutorul statului

Mâine e ultima zi în care fermierii afectaţi de secetă pot cere ajutorul statului

14 Sep 2020   •   15:31
Mâine e ultima zi în care fermierii afectaţi de secetă pot cere ajutorul statului

Fermierii români, care au fost afectați de secetă, mai o o singură zi la dispoziție pentru a cere ajutorul statului. APIA anunță că cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru culturile înființate în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, pot fi depuse până pe 15 septembrie.

 

Cererile de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, se depun până la data de 15 septembrie, inclusiv. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul APIA, accesând adresa www.apia.org.ro.

De asemenea, reprezentanții APIA au mai anunțat că cererile se depun la Centrele locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe raza cărora a fost depusă Cererea unică de plată în Campania 2020. Cererea de solicitare a ajutorului de stat, însoţită de documentele solicitate poate fi transmisă și prin fax, poştă sau e-mail.

Beneficiarii trebuie să îndeplinească o serie de condiții, iar ajutorul de stat nu poate depăși suprafața culturii declarate în cererea unică de plată 2020.

Cuantumurile maxime ale ajutorului de stat sunt diferite în funcție de culturi. La grâu și la secară se acordă 925 de lei la hectar, la triticale 805 de lei/ha, la orz 912 de lei/ha, la orzoaică 951 lei/ha, la ovăz 772 de lei/ha și la rapiță 1002 de lei la hectar.

 

×
Subiecte în articol: fermieri seceta ajutoe stat