x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Managerul Spitalului Județean Bistrița: Majoritatea pacienților care se vindecă de COVID-19 refuză să doneze plasmă

Managerul Spitalului Județean Bistrița: Majoritatea pacienților care se vindecă de COVID-19 refuză să doneze plasmă

24 Iun 2020   •   13:14
Managerul Spitalului Județean Bistrița: Majoritatea pacienților care se vindecă de COVID-19 refuză să doneze plasmă

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a afirmat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că marea majoritate a pacienților din județ, care s-au vindecat de coronavirus, refuză să doneze plasmă.

De asemenea, Gabriel Lazany a mai menționat că unii dintre pacienții vindecați chiar neagă faptul că au fost infectați cu noul coronavirus.

„Ceea ce am aflat de la Centrul de transfuzii sanguine este că sunt foarte mulţi pacienţi vindecaţi care sunt contactaţi de către ei în vederea donării de plasmă şi, din păcate, marea lor majoritate refuză. Unii dintre ei, am înţeles, chiar nu recunosc că au avut boala. Recoltarea de plasmă întâmpină probleme, pentru că pacienţii vindecaţi nu sunt, din păcate, cooperanţi", a spus Lazany.

De asemenea, managerul spitalului a mai afirmat că eficiența oricărui tratament aplicat pacienților cu COVID-19 aflați în stare gravă este „destul de redusă”.

×
Subiecte în articol: bistriţa plasma donare coronavirus Covid-19