x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stadionul Lia Manoliu, "vizitat" de hoţi. Au furat 6,7 tone de cablu

Stadionul Lia Manoliu, "vizitat" de hoţi. Au furat 6,7 tone de cablu

de Mara Raducanu    |    Violeta Fotache    |    22 Mar 2011   •   12:54
Stadionul Lia Manoliu, "vizitat" de hoţi. Au furat 6,7 tone de cablu
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/Intact Images

Unsprezece persoane au fost arestate preventiv pentru furt de cablu electric de la Stadionul Naţional “Lia Manoliu” din Bucureşti, paguba fiind estimată la peste 170.000 de lei. Cei 11 sunt cercetaţi pentru furt calificat, potrivit  Parchetului Judecătoriei Sectorului 2.

Ei sunt acuzaţi că, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, cu ajutorul unui agent de pază la şantierul Stadionului Naţional, au intrat în incintă, au forţat sistemul de închidere al uşii de acces şi au pătruns în camera electrică din subsolul Stadionului Naţional. De aici au furat 1.060 metri liniari de cablu electric ce conţinea cupru.

Cantitatea sustrasă, de 6.77 tone, a fost evaluată la 173.913 de lei, prejudiciu care nu a fost recuperat până în prezent. Cei 11 au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile de magistraţii Judecătoriei Sectorului 2. Alte două persoane sunt cercetate în cauză. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi a tuturor împrejurărilor producerii faptei.Lucrările la stadionul Naţional, fost “23 August”, din cadrul Complexului Sportiv “Lia Manoliu”, au început în decembrie 2007. Primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu  a declarat astăzi  că nu ştie nimic despre un furt de cablu la şantierul Stadionului Naţional, dar se va interesa privind această problemă.

“Mă întrebaţi ca în gluma cu Radio Erevan, nu era vorba de Mercedes, era vorba de bicicletă. Habar n-am. Ştiu doar că am moştenit o anchetă în 2009, «unde sunt fostele scaune». Nu s-a terminat nici până acum. Habar n-am unde sunt fostele scaune, asta ştiu. Chestia cu cablurile nu o ştiu. Nu am fost informat cu nimic. Dar întrebăm oamenii. Nu cred că elveţienii se apucau dacă lipseau şi 30 de centimetri de cabluri. Dar e posibil orice”.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în conformitate cu cerinţele UEFA necesare acreditării stadionului, acesta va fi dotat cu sisteme de asigurare a gestiunii, sisteme de securitate şi siguranţă, supraveghere video, sistem video cu recunoaştere facială pentru combaterea huliganismului pe stadioane. O altă cerinţă care condiţionează acreditarea de către UEFA este mobilarea interioară a stadionului. Stadionul “Lia Manoliu” va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 vor fi la tribuna întâi. Etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspeţii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulaţiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmând a avea o capacitate de 35.450 de locuri. Accesul pe Stadionul “Lia Manoliu” se va face simultan prin 94 căi de acces. Proiectul noii arene are o valoare de 120 milioane de euro (fără TVA) şi ar trebui să fie finalizat în luna mai 2010. Arena va găzdui în 2012 finala UEFA Liga Europa. 

×