x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maratonul de vaccinare din București, din 7 până pe 10 mai

Maratonul de vaccinare din București, din 7 până pe 10 mai

05 Mai 2021   •   18:30
Maratonul de vaccinare din București, din 7 până pe 10 mai

Maratonul de vaccinare din București se va desfășura în perioada 7 - 10 mai. Vor fi 50 de cabinete de vaccinare, în două locații: Sala Palatului și Biblioteca Națională. Pe lângă vaccinare, mai mulți medici vor face transmisiuni live de informare.

Profesor Viorel Jinga de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” declară că maratonul vaccinării va începe pe 7 mai la ora 16.00 și va dura până pe 10 mai la ora 8.00, însă dacă la acea oră va fi coadă vor fi vaccinați toți doritorii.

Vaccinarea se face 24 de ore din 24, cu pauze de curățenie, în cele două locații: la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, și la Biblioteca Națională, cu 10 cabinete de vaccinare.

Vor vaccina aproximativ 1.200 de voluntari, deci neplătiți, precizează Viorel Jinga. Dintre aceștia, 260 sunt medici, 300 asistente medicale, 135 rezidenți și 500 studenți.

În paralel, va exista un studio video la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului medici cu experiență din diferite domenii pe post de „speakeri”.

„Sunt din universitatea noastră și vor susține această latură informațională a proiectului”, a spus Jinga.

×