x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marian Oprișan: Vrancea riscă să fie declarată ZONĂ DE CARANTINĂ din cauza număr mare de îmbolnăviri

Marian Oprișan: Vrancea riscă să fie declarată ZONĂ DE CARANTINĂ din cauza număr mare de îmbolnăviri

23 Iul 2020   •   13:31
Marian Oprișan: Vrancea riscă să fie declarată ZONĂ DE CARANTINĂ din cauza număr mare de îmbolnăviri

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, susține că Vrancea este în primele trei locuri ca număr de îmbolnăviri în țară și că riscă să fie declarată zonă de carantină. El i-a cerut președintelui Klaus Iohannis luarea unor măsuri pentru „stabilizarea situației”.

 

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a lansat joi un protest public împotriva Guvernului, adresat președintelui României, Klaus Iohannis.

„Din păcate, județul Vrancea se află într-un top nefericit, ca urmare al numărului alarmant de persoane infectate COVID-19. Vrancea se află, ca număr de cazuri, cu mult peste județe cu populație mai numeroasă - Iași, Constanța, Mureș sau Cluj - și toate acestea ca urmare a gestionării complet defectuoase a pandemiei de către reprezentantul Guvernului României în teritoriu. Pentru că prietene, rude și afini ai unor potentați ai PNL Vrancea și-au dorit cu ardoare funcții de conducere, am ajuns în situația ca în primele săptămâni de la debutul pandemiei să fie schimbate conducerile Spitalului Județean de Urgență Focșani și Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, instituții aflate în linia întâi și care aveau cel mai mult nevoie de un management profesionist și experimentat”, susține Oprișan.

Acesta spune că județul riscă să fie declarat zonă de carantină: „Așa am ajuns ca, după patru luni de la debutul pandemiei, Vrancea să fie pe primele trei locuri ca număr de îmbolnăviri și să riște să fie declarată zonă de carantină”.

„Dincolo de cancan, realitatea este că anchetele epidemiologice care ar trebui să temporizeze și să limiteze transmiterea bolii se fac sporadic și extrem de neprofesionist. Dincolo de cancan, testările se fac de către angajați noi, fără experiență, ceea ce generează foarte multe teste incerte. Tocmai de aceea există inclusiv suspiciunea că DSP Vrancea controlează din rezultatele testelor COVID-19 și că declară mai puține persoane infectate”, scrie președintele CJ Vrancea.

„Astăzi, din nefericire, suntem pe locul 3 în România la mia de locuitori în ceea ce privește numărul de infectări și transmiterea comunitară. Se fac analize în care se ia în calcul carantinarea județului Vrancea, dar cei responsabili nu mai solicită nici un fel de măsuri, ca și cum totul ar fi bine!”, mai spune Marian Oprișan.

Acesta îi cere președintelui să ia măsuri urgente pentru „stabilizarea situației”: „Consider că acest lucru se poate face doar cu o echipă de epidemiologi specialiști, detașați din centre universitare care, în primul rând, să realizeze anchete epidemiologice serioase, să pună în funcțiune aparatul de testare PCR de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani și să se asigure că testele sunt realizate corect și în număr suficient. Nu în ultimul rând, analiza dumneavoastră ar trebui să ia în calcul să recomandați cu tărie conducerii Guvernului României numirea la conducerea DSP Vrancea a unei echipe cu știință de carte și responsabilă și, nu în ultimul rând, demiterea Prefectului Județului Vrancea”, se mai arată în protestul public al președintelui CJ Vrancea.

Mediafax

×
Subiecte în articol: marian oprisan