x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marinar român felicitat de Obama, ignorat de Băsescu.

Marinar român felicitat de Obama, ignorat de Băsescu.

de Cristian Ionescu    |    19 Mai 2011   •   17:35
Marinar român felicitat de Obama, ignorat de Băsescu.

Constanteanul Ionut Cristea , singurul roman care a absolvit vreodata Academia Garzii de Coasta a SUA n-a fost suficient de interesant pentru presedintele Romaniei, Traian Basescu, desi au fost trimise invitatii catre Guvern si Ambasada.

Mai mult, desi evenimentul s-a desfasurat in prezenta presedintelui american Barack Obama si a celor mai proeminente personalitati din Marina Statelor Unite, niciun oficial roman nu a fost prezent la ceremonia de absolvire a romanului Ionut Cristea.

Obama a tinut un discurs in care a multumit Garzii de Coasta pentru devotamentul si profesionalismul cu care isi fac datoria, si-a salutat amiralii, s-a amuzat cu noii absolventi si a facut glume pe seama familiilor acestora, referindu-se la efortul financiar pe care l-au facut pentru copii lor.

Apoi, presedintele american a tinut sa evidentieze doi cadeti. Unul din Insulele Marshall si al doilea, Ionut Cristea, romanul nostru. “In aceasta Academie sunt bineveniti cadeti de peste tot din lume. Printre acestia, doi tineri dedicati, unul din Insulele Marshall, iar celalalt din Romania merita mentionati', a spus presedintele american. Apoi, Obama a multumit presedintelui Insulelor Marshall, si celorlalti reprezentanti ai tarilor participante la evenimentul de absolvire. Insa cand a venit vorba sa multumeasca vreunui reprezentant roman, n-a avut cui. Nu era picior de autoritate romaneasca.

Prin urmare, Obama si-a continuat discursul de felicitare a proaspetilor absolventi. Ce-o fi fost in sufletul lui Ionut, numai el stie. Lipsa unu frate roman, al vreunui trimis oficial care sa-l reprezinte cu mandrie, sau macar sa-i zambeasca, probabil i-a provocat amaraciune tanarului constantean. Poate-si dorea si el un ropot de aplauze, la fel ca celalalalt coleg, pentru care venise pana si-un rege (Tanga). Dar, nicio speranta. Noua nu ne pasa. Ce-o fi atat de interesant, pana la urma.

Inca un lucru demn de mentionat. Pe tot parcusul discursului presedintelui american, drapelul Romaniei a tronat exact in spatele lui Obama, semn al pretuirii unora si al miserupismului romanesci, deopotriva.

×