x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Măsuri de urgenţă la Căminul de lângă Mănăstirea Bogdăneşti, din Suceava

Măsuri de urgenţă la Căminul de lângă Mănăstirea Bogdăneşti, din Suceava

02 Mai 2020   •   14:55
Măsuri de urgenţă la Căminul de lângă Mănăstirea Bogdăneşti, din Suceava

Toate persoanele infectate cu noul Covid-19 din Centrul Social Creştin Bogdăneşti, de pe lângă Mănăstirea Bogdăneşti, vor fi transportate până duminică la Spitalul Judeţean Suceava. 63 de vârstnici şi 9 angajaţi ai Centrului au fost depistaţi cu virusul.

Potrivit șefului DSP Suceava, Manuela Trifan, se iau măsuri de urgență la Centrul Social Bogdăneşti, unde s-au descoperit că sunt infectate cu noul coronavirus 72 de persoane, respectiv 63 de vârstnici şi 9 angajaţi.

,,Cei infectaţi au început să fie transportaţi la spital. Totul se face etapizat. Mâine (duminică - n.r.) va intra ultima tranşă în Spitalul Judeţean Suceava”, a spus Manuela Trifan.

Totodată, Prefectura Suceava a dispus trimiterea de echipament de protecţie pentru angajaţii din centru.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, DSP a anunțat vineri că din cei 124 de bătrâni din Centrul Social Creștin Bogdănești de pe lângă Mănăstirea Bogdănești, 63 sunt pozitivi, iar din cei 25 de îngrijitori, 9 sunt pozitivi.

Totodată, DSP Suceava a informat că 7 beneficiari ai Căminului pentru Persoane Vârstnice din cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Rădăuți au fost depistați pozitiv la COVID 19, fiind internați la Spitalul din Rădăuți.

„S-a constatat, de asemenea, că există condiții de izolare pentru bătrânii testați pozitiv dar nu pot fi instituite circuite separate pentru asigurarea hranei, a lenjeriei și personalului. Personalul centrului nu are pregătire medicală, îngrijirea bătrânilor fiind realizată cu persoane din comuna Râșca, unitatea administrativ teritorială în raza căreia funcționează așezământul social. În unitate nu sunt substanțe biocide pentru igienizarea suprafețelor și mâinilor, iar personalul nu dispune de echipament de protecție. La verificarea în teren, mare parte din personal, a fost suprins la lucru fără măști”, se arăta în comunicatul Prefecturii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: camin pentru batrani suceava