x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MEC: Trei candidați au avut peste 37,3 grade la proba de Matematică. Elevii provin din județele Sălaj, Timiș și Vaslui

MEC: Trei candidați au avut peste 37,3 grade la proba de Matematică. Elevii provin din județele Sălaj, Timiș și Vaslui

17 Iun 2020   •   14:29
MEC: Trei candidați au avut peste 37,3 grade la proba de Matematică. Elevii provin din județele Sălaj, Timiș și Vaslui

Un număr de trei candidați nu au fost primiți la proba de miercuri a Evaluării Naționale, cea de Matematică, pentru că au avut temperatura peste 37.3 grade. Ei provin din județele Sălaj, Timiș și Vaslui, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

 

 

„Conform informațiilor primite până acum, trei candidați au avut temperatura peste maximul admis: un candidat din județul Sălaj, un candidat din județul Timiș, un candidat din județul Vaslui”, potrivit sursei citate.

Absolvenții de clasa a opta susțin miercuri proba de Matematică de la Evaluarea Națională. Peste 160.000 de candidați au participat, luni, la prima probă, cea de Limba și literatura română.

Cei mai mulți dintre absolvenții de gimnaziu susțin miercuri ultima probă de la Evaluarea Națională, cea de Matematică. Pentru alții însă, examenul continuă cu proba la Limba și literatura maternă, programată joi.

Evaluarea Națională a început luni, cu proba de Limba și literatura română, la care au participat 161.038 de candidați. 11.490 dintre candiații înscriși, adică 6,7%, nu s-au prezentat la examen. Dintre aceștia, 166 se află în izolare, iar 18 sunt spitalizați sau carantinați..

De asemenea, un candidat a avut temperatura peste maximul admis, iar acesta va susține examenul în etapa specială, din data de 29 iunie.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați trei candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14.00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00), iar rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Ministerul Educației și Cercetării precizează că în zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învățământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor astfel:
- Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depășească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute;
- Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră;
- Observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elevi temperatura matematica