x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, conferită Casei Majestății Sale, de președintele Iohannis

Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, conferită Casei Majestății Sale, de președintele Iohannis

07 Mai 2020   •   21:10
Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, conferită Casei Majestății Sale, de președintele Iohannis
Sursa foto: observator.tv

Prin decret semnat de președintele României, Klaus Iohannis, Asociației Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei i-au fost conferite Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” și Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”.

Potrivit unui comunicat al Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei, medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” a fost conferită „în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri”.

„Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului” a fost conferită în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Războiului pentru Întregirea Neamului”, anunță sursa citată.

Din ziua de 27 august 2016 până în ziua de 1 decembrie 2019, Familia Regală a României a participat la 75 de evenimente legate de Centenarul Primului Război Mondial și cel al Marii Uniri. Acțiunile publice au fost organizate de Casa Majestății Sale Custodele Coroanei și au avut loc la București și în multe orașe din țară, precum și la Paris, Reims, Casablanca, Berlin, Lisabona, Istanbul, Madrid, Soultzmatt, Haguenau, Londra și Erevan, precizează sursa citată.

Cele două medalii au mai fost conferite unor instituții și organizații prestigioase printre care se numără Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Federația Comunităților Evreiești din România, Statul Major al Apărării, Banca Națională a României, Biblioteca Națională a României, Institutul Cultural Român.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: medalie conferita casei regale