x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicamentele pentru bolnavii cronici au reapărut doar în unele farmacii. Se găsesc în cantităţi mici

Medicamentele pentru bolnavii cronici au reapărut doar în unele farmacii. Se găsesc în cantităţi mici

31 Mar 2020   •   13:58
Medicamentele pentru bolnavii cronici au reapărut doar în unele farmacii. Se găsesc în cantităţi mici

Mai multe tipuri de medicamente, mai ales cele destinate bolnavilor cronici, au dispărut în ultima perioadă din farmacii. De exemplu, medicamentul pentru pacienţii cu afecţiuni tiroidiene nu s-a găsit mult timp în farmacii. Acum, însă, acesta a reapărut, dar, se găsește în cantități mici.

 

„Nu se ia fără sfatul medicului, fără supraveghere medicală, ales la persoane care au alte boli cronice. Este un apel pentru că au venit reţete de la medici şi nu le puteam refuza”, spune un farmacist.

 

Eutyroxul se eliberează în prezent doar pe bază de prescripţie medicală tocmai pentru a-i împiedica pe români să cumpere în exces.

„Am primit de la minister avertisment că se dă numai pe bază de reţetă, avem în fiecare zi scandal (...) că ne trebuie reţetă pentru eutyrox, dar ei se roagă să le dăm măcar 2- 3 cutii, cutia are 100 de comprimate le ajunge pentru 3 luni”, adaugă sursa citată.

Au reapărut în unele farmacii şi medicamentele pentru diabetici. Dar şi acestea tot în cantităţi mici.

„În contexul pandemiei cu coronavirus pentru că foarte multe ţări se vor aproviziona suplimentar sau vor fi probleme de disponibilitatea materiei prime, toată această criză se poate accentua”, spune preşedinte Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România, Dragoș Damian.

Mediafax

×