x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul Octavian Jurma: În acest ritm vom atinge pragul de 10.000 de cazuri pe zi înainte de finalul lunii

Medicul Octavian Jurma: În acest ritm vom atinge pragul de 10.000 de cazuri pe zi înainte de finalul lunii

de Razvan Voiculescu    |    03 Noi 2020   •   17:02
Medicul Octavian Jurma: În acest ritm vom atinge pragul de 10.000 de cazuri pe zi înainte de finalul lunii
Sursa foto: Hepta/ Lucian Alecu

Medicul și cercetătorul timișorean Octavian Jurma a scris pe pagina sa de socializare despre situația la zi a evoluției coronavirusului în România. Potrivit acestuia, până la sfârșitul lunii „vom atinge pragul de 10.000 de cazuri pe zi”. 

 

„Azi, 3 noiembrie 2020, am depasit pragul prognozat de 7,000 de cazuri si asa cum ma temeam il vom depasi si pe cel de 8,000.

Asa cum ma temeam luna noiembrie debuteaza tragic sfidand asigurarile guvernantilor ca situatia este sub control. Sper ca Ludovic Orban este in Israel sa ii intrebe cum au rezolvat ei epidemia de COVID-19 printr-un lock-down invers progresiv de 2 saptamani.

Cu 7,733 de cazuri noi si o rata de pozitivare de 25% la 30,439 de teste suntem atat de departe de filmul in care traiesc autoritatile de la Bucuresti incat suntem in cinematografe diferite. Noi ne uitam la un film de groaza apocaliptic iar ei la o drama romantica cu happy end electoral.

In acest ritm vom atinge pragul de 10,000 de cazuri pe zi inainte de finalul lunii, posibil chiar saptamana viitoare, cand il vom depasi cu siguranta pe cel de 9,000 de cazuri pe zi.

Aveti aici istoricul cazurilor noi din ultimele 31 de zile pe judete in Romania”, scrie medicul Jurma pe pagina sa de Facebook.

România a înregistrat marți un record negativ de cazuri zilnice depistate. Raportul Grupului de Comunicare Strategică a anunțat 7.733 noi cazuri de îmbolnăvire confirmate, 120 de decese noi și 974 pacienti la ATI. 

 

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma