x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Metrorex: Cele mai vechi trenuri vor fi înlocuite parţial până în 2024

Metrorex: Cele mai vechi trenuri vor fi înlocuite parţial până în 2024

28 Oct 2020   •   10:24
Metrorex: Cele mai vechi trenuri vor fi înlocuite parţial până în 2024

Trenurile tip IVA, cele mai vechi tipuri de metrou care circulă în subteranul Capitalei, vor continua să rămână în funcţiune până în 2024, când o parte din ele ar putea fi schimbate, anunță ZF.

În prezent, acestea se găsesc pe magistrala 4, cea care face legătura între Gara de Nord şi Străuleşti, dar şi pe magistrala 3, între Preciziei şi Anghel Saligny.

„Metrorex a luat măsura ca până la livrarea noilor trenuri de metrou pentru Magistrala 5 să fie folosit parcul existent. Astfel, pentru a nu fi afectat intervalul de circulaţie existent şi pentru evitarea aglomeraţiei la orele de vârf, un număr de cinci trenuri de tip IVA au fost introduse în cir­culaţie pe Magistrala 3. Subliniem faptul că tre­nurile de tip IVA sunt introduse în circulaţie doar în momentele în care se înregistrează un tra­­fic de călători crescut pe Magistrala 3. Con­form strategiei Metrorex, o parte din parcul de tre­­nuri IVA va fi înlocuit în anul 2024“, spu­ne Ga­briel Mocanu, directorul general al Me­trorex.

Trenurile care circulă astăzi pe magistralele 3 şi 4 sunt fabricate de Întreprinderea de Vagoane Arad în perioada 1980-1992 şi au fost verificate în perioada 2011-2014, pentru a fi în continuare utilizabile.

 

×
Subiecte în articol: metrorex