x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Metrorex, după discuții cu sindicaliștii: Angajații nu vor fi sancționați sau dați afară după protest

Metrorex, după discuții cu sindicaliștii: Angajații nu vor fi sancționați sau dați afară după protest

30 Mar 2021   •   20:02
Metrorex, după discuții cu sindicaliștii: Angajații nu vor fi sancționați sau dați afară după protest

Angajații care au participat la protestle de la metrou nu vor fi sancționați, iar Metrorex nu face disponibilizări, a anunțat, marți, la finalul discuțiilor cu sindicaliștii de la USLM, directorul companiei, Ștefan Paraschiv.

Metrorex a finalizat, marți, prima rundă de discuții cu sindicatul USLM, după protestul de vineri, când a fost blocat metroul.

Directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, a reiterat că, la acest moment, nu se vor face disponibilizări.

„Situația economică a companiei va fi pe agenda unei discuții viitoare, însă ea rămâne neschimbată. Metrorex trebuie să își asaneze problemele financiare. Matematica nu este subiect de negociere, iar dezechilibrele dintre venituri și cheltuieli trebuie aduse în parametrii bugetari stabiliți prin lege. De asemenea, legea nu este subiect de negociere. Pe perioada discuțiilor cu sindicatul, acțiunea disciplinară internă la adresa participanților la acțiunea ilegală de blocare a metroului este suspendată, conform procesului verbal semnat la Prefectura București”, se arată într-un comunicat transmis de directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv.

Celelalte acțiuni de natură penală și cele menite să recupereze prejudiciul cauzat companiei înaintează, potrivit sursei citate.

În urma acțiunii de ocupare a metroului bucureștean s-au produs pagube de 2.826.642 lei, anunță Metrorex.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: metrorex