x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Metrorex urmează să înceapă evacuarea spațiilor comerciale de la metrou. Începe și anchetarea sindicaliștilor care au participat la grevă

Metrorex urmează să înceapă evacuarea spațiilor comerciale de la metrou. Începe și anchetarea sindicaliștilor care au participat la grevă

de Georgiana Oprea    |    05 Apr 2021   •   09:39
Metrorex urmează să înceapă evacuarea spațiilor comerciale de la metrou. Începe și anchetarea sindicaliștilor care au participat la grevă
Sursa foto: Lucian Alecu

Metrorex ar urma să înceapă, în această săptămână, procedura de evacuare a spațiilor comerciale de la metrou, după ce termenul acordat pentru eliberare a expirat în 2 aprilie. Spațiile comerciale de la metrou nu mai au autorizație de funcționare de aproximativ trei ani.

„Contractul de asociere în participaţiune dintre Metrorex şi firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent. De asemenea, pentru spaţiile comerciale nu au fost identificate autorizaţii de construire emise”, au transmis reprezentanţii Metrorex.

Compania a mai precizat că spațiile comerciale reprezintă obstacole în calea de evacuare în caz de urgență, îngreunează accesul la hidranții interior și, în plus, nicio construcție după 2010 nu are aviz ISU.

De asemenea, de azi va începe și cercetarea disciplinară a participanților la grevă, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„În acordul de la Prefectură se arată că o săptămână, până pe 5 aprilie, să fie suspendate eventualele cercetări disciplinare interne. Dar de luni se aplică și aceste cercetări disciplinare, tocmai de aia poliția a identificat participanții la aceste măsuri”, a precizat Cătălin Drulă.   

La o zi după anunțul privind evacuarea spațiilor comerciale de la metrou, aproximativ 250 de sindicaliști și comercianți au organizat un protest spontan. Circulația metrourilor a fost blocată vineri dimineață, după ce sindicaliștii au coborât în tunel, la stația Piața Unirii, pe calea de rurale, și au împiedicat pornirea la timp a trenurilor de pasageri.

 

×