x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MIG  prăbuşit lângă baza NATO de la Kogălniceanu

MIG  prăbuşit lângă baza NATO de la Kogălniceanu

de Alice Petrescu    |    13 Iun 2017   •   08:46
MIG  prăbuşit lângă baza NATO de la Kogălniceanu
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Un avion MiG 21 Lancer, care aparţine Forţelor Aeriene Române, s-a prăbuşit, ieri, în judeţul Constanţa, în apropierea Aeroportului Mihail Kogălniceanu. La bordul avionului se afla doar pilotul, locotenent-comandorul Adrian Stancu, care s-a catapultat, fiind recuperat de echipele de salvare şi transportat la spital cu un elicopter SMURD.

Avionul decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului "Thracian Eagle 2017", care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare, a precizat Ministerul Apărării Naţionale (MApN). După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia. Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite, mai spun reprezentanţii MApN. Pilotul a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Judeţean Constanţa. Cadrele medicale care au intervenit la locul accidentului spun că pilotul era conştient, dar a suferit un traumatism la coloana vertebrală.  Ulterior, el a fost transferat la Bucureşti, la Spitalul Militar Central “Carol Davila” din Bucureşti. Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, se mai spune în mesajul oficial al MApN.

În prezent, armata română  mai are 35 în hangare de MiG-uri, din care 18 operaţionale.

Potrivit ultimelor statistici, acesta este al 22-lea avion de tip MiG care s-a prăbuşit în România în ultimii 15 ani. În urma acestor accidente aviatice, şi-au pierdut viaţa 11 piloţi.

×
Subiecte în articol: MIG 21 Lancer