x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Răzvan Ungureanu: Omar Hayssam a fost adus când trebuia

Mihai Răzvan Ungureanu: Omar Hayssam a fost adus când trebuia

19 Iul 2013   •   10:17
Mihai Răzvan Ungureanu: Omar Hayssam a fost adus când trebuia

Mihai Răzvan Ungureanu, fost director al SIE, a declarat, astăzi, în cadrul unei emisiuni TV, că Omar Hayssam a fost adus în țară atunci când trebuia și că acest caz este doar un exemplu de produs al complicității clasei politice și investitorilor străini.

”Ceea ce s-a anunțat astăzi vine în continuarea firească a unui efort de ani de zile. Mă bucur că toți cei care ne-au fost colegi sau colaboratori s-au achitat cum trebuie de sarcinile lor. În felul acesta e pusă în aplicare o hotărâre a justiției române. Statul roman este un stat puternic”, a declarat Ungureanu.

Fostul premier este de părere că acest caz este produsul unei complicități.

”Cazul Hayssam e produsul unei complicități care a fost netulburată 20 de ani între clasa politică și asa-zișii investitori străini care s-au folosit de viciile, caracterul, problemele personale ale unor concetățeni pentru a-și atinge scopurile. Cazul Hayssam e un exemplu”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu, care a precizat că Omar Hayssam ”a fost adus când trebuia”.

Într-un comunicat remis de biroul de presă al preşedintelui Băsescu se arată că "în dimineaţa zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Poliţiei Române domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea instituţiilor statului român pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak stabilită de instanţele româneşti este rezultatul unor activităţi complexe desfăşurate timp îndelungat de instituţiile de siguranţă naţională ale statului român".

De asemenea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui subliniază că detalii suplimentare privind acest subiect nu pot fi prezentate presei.

"Administraţia Prezidenţială înţelege interesul presei pentru acest subiect şi dorinţa de a cunoaşte detalii legate de operaţiunea de aducere în ţară a domnului Omar Hayssam, dar subliniază faptul că detalii suplimentare nu pot fi făcute publice. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, mulţumeşte instituţiilor şi ofiţerilor implicaţi în această amplă operaţiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmărit cu tenacitate să-l aducă în ţară pe domnul Omar Hayssam pentru ispăşirea pedepsei", se arată în comunicatul dat publicităţii în această dimineaţă.

×