x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Apărării a început producţia de viziere de protecţie

Ministerul Apărării a început producţia de viziere de protecţie

10 Apr 2020   •   14:05
Ministerul Apărării a început producţia de viziere de protecţie

Mai mulţi specialişti din cadrul MApN au proiectat o vizieră de protecţie pe care au distribuit-o medicilor. Până acum, au fost făcute 1.000 de viziere dar producţia va ajunge, în perioada următoare, la 800 de bucăţi pe zi.

Ministerul Apărării Naționale a început producţia de viziere de protecţie.

Mai mulţi specialişti din cadrul Academiei Tehnică Militară au produs deja 1.000 de viziere de protecţie medicală care urmează să fie distribuite spitalelor ddin întreaga ţară. În perioada următoare, MApN va creşte producţia la peste 800 de bucăţi în fiecare zi şi va putea produce aproximativ 20.000 de viziere.

În acelaşi timp, o echipă a Academiei Tehnică Militară a dezvoltat un model de vizieră care poate fi creat din materiale consumabile, cu ajutorul unei imprimante 3D.Primele modele au ajuns deja la cadrele medicale de la Spitalul Militar Central, care au avizat viziera.

Pe de altă parte, echipamentele de protecţie au primit avizul Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie, instituţie responsabilă cu acreditarea echipamentelor medicale pe perioada stării de urgenţă.

Mediafax

×
Subiecte în articol: viziere protecţie