x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Economiei cere abrogarea strategiei de continuare a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Ministerul Economiei cere abrogarea strategiei de continuare a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

26 Mai 2020   •   21:35
Ministerul Economiei cere abrogarea strategiei de continuare a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a cerut Nuclearelectrica abrogarea strategiei de continuare a proiectului Unitățile 3 și 4 Cernavodă și initierea procedurilor privind încetarea negocierilor cu CGN.

Solicitarea a fost făcută de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri în calitate de acționar majoritar la Nuclearelectrica. Astfel, Ministerul a cerut completarea ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare și Extraordinare a Acționarilor din data de 12 iunie/15 iunie.

„Abrogarea Strategiei de continuare a Proiectului Unitățile 3 și 4 Cernavodă prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori (2014) precum și a Strategiei revizuite de continuare a Proiectului Unitățile 3 și 4 Cernavodă prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori (2018). Mandatarea Consiliului de Administrație al SNN să inițieze procedurile/demersurile/acțiunile privind încetarea negocierilor cu CGN, precum și încetarea efectelor juridice (prin acordul părtilor, denunțare etc) a următoarelor documente:

Potrivit aceluiași document, CA al Nuclearelectrica este mandatat să inițieze noi demersuri pentru creșterea capacității de producție.

„Mandatarea Consiliului de Administrație al SNN de a iniția demersurile necesare pentru analiza și cristalizarea opțiunilor strategice privind construcția de noi capacități de producție de energie electrică din surse nucleare”, se mai arată în document.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: reactorul de la cernavoda