x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Mediului: Noaptea trecută, nordul Capitalei a fost din nou afectat de mirosuri neplăcute

Ministerul Mediului: Noaptea trecută, nordul Capitalei a fost din nou afectat de mirosuri neplăcute

09 Apr 2020   •   11:15
Ministerul Mediului: Noaptea trecută, nordul Capitalei a fost din nou afectat de mirosuri neplăcute

 Ministerul Mediului a anunțat că în noaptea de miercuri spre joi nordul Capitalei a fost afectat de mirosuri neplăcute. Potrivit unui comunicat, norul de fum va mai staţiona în Capitală, însă măsurătorile nu au depistat creşteri ale poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei.

Potrivit reprezentanților Ministerului Mediului, incendiul care a izbucnit la o fostă fermă de porci din Periș, județul Ilfov, nu a fost încă stins.

„Noaptea trecută, nordul Capitalei a fost din nou afectat de mirosuri neplăcute, care creează un real disconfort populaţiei. Reamintim că în urmă cu două zile, un incendiu de proporţii s-a produs pe circa 30.000 de mp la o fostă fermă de porci din Periş, judeţul Ilfov. Incendiul de vegetaţie din acest perimetru s-a extins inclusiv la fostele bataluri de dejecţii, degajând în aer mirosuri greu de suportat. Echipele ISU au intervenit toată ziua de ieri (miercuri-n.r.) pentru stingerea incendiului. Intervenţia continuă şi în prezent. Ca urmare a acţiunilor pompierilor pentru opritea arderii vegetaţiei şi a batalurilor de dejectii, un nor de fum a fost degajat şi resimţit de locuitorii din nordul Bucureştiului”, au anunțat reprezentanții Ministerul Mediului.

Potrivit acestora, circulația norului de fum va fi joi slabă.

„Conform simulărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum, se apreciază că în cursul nopţii trecute şi astăzi (joi-n.r.) circulaţia aerului va fi relativ slabă (sub 25 km/h) şi se va realiza predominant dinspre vest-sud-vest către est-nord-est. Ceea ce înseamnă că evoluţia norului de de fum va fi de relativă staţionare în zona de nord a Capitalei”, a mai transmis Ministerul Mediului.

Reprezentanții instituției au mai anunțat că au fost monitorizate cu laboratorul mobil concentraţiile din aer în localităţile din apropierea incendiului. „Măsurătorile nu au depistat creşteri ale poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei. Laboratorul mobil a fost mutat, în cursul serii, şi în comuna Corbeanca, pentru a monitoriza valorile de calitate a aerului”, mai spune Ministerul Mediului.

Mediafax

×
Subiecte în articol: poluare capitala