x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătății: 16 citostatice și alte trei medicamente adjuvante necesare în tratarea pacienților cu cancer lipsesc de la Institutul Oncologic

Ministerul Sănătății: 16 citostatice și alte trei medicamente adjuvante necesare în tratarea pacienților cu cancer lipsesc de la Institutul Oncologic

22 Apr 2021   •   15:58
Ministerul Sănătății: 16 citostatice și alte trei medicamente adjuvante necesare în tratarea pacienților cu cancer lipsesc de la Institutul Oncologic
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Ministerul Sănătății a anunțat că 16 citostatice și alte trei medicamente adjuvante necesare în tratarea pacienților care suferă de cancer au discontinuități de aprovizionare la Institutul Oncologic din București.

De asemenea, Ministerul Sănătății anunță au fost luate măsuri pentru asigurara tratamentului necesar pacienților de către conducerea Institutului Oncologic, iar astăzi a fost finalizată, în regim de urgență, o procedură de negociere pentru medicația lipsă.

Ministerul Sănătății dă asigurări că începând de săptămâna viitoare produsele vor fi disponibile.

Criza de medicamente de la Institutul Oncologic s-a produs ca urmare a unei organizări defectuoase a procedurilor de achiziții centralizate pentru medicamentele utilizate frecvent, care au consumul cel mai mare și pentru care nu au fost încheiate acroduri-cadru, potrivit sursei citate.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a solicitat astăzi conducerii Institutului Oncologic Prof. dr. Alexandru Trestioreanu București (IOB) și reprezentanților direcțiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății un raport privind situația aprovizionării cu medicamente citostatice în cadrul institutului.

Astfel, conform datelor furnizate de către cei responsabili, în prezent, în cadrul unității sanitare, există discontinuități de aprovizionare pentru 16 medicamente citostatice și alte trei medicamente adjuvante necesare efectuării tratamentului pacienților care suferă de cancer.  

Institutul Oncologic din București  se află în subordinea Ministerului Sănătății.

×