x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătății vrea o reorganizare a circuitelor COVID și non-COVID din spitale

Ministerul Sănătății vrea o reorganizare a circuitelor COVID și non-COVID din spitale

17 Feb 2021   •   11:56
Ministerul Sănătății vrea o reorganizare a circuitelor COVID și non-COVID din spitale
Sursa foto: gov.ro

Ministerul Sănătății vrea o reorganizare a circuitelor COVID și non-COVID din spitale, pentru ca mai mulți pacienți non-COVID să aibă acces la servicii medicale, potrivit unei videoconferințe care a avut loc azi între ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și directorii executivi ai direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București.  

La videoconferință a participat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan, medic epidemiolog și de boli infecțioase și directorul medical al spitalului COVID din Brașov.

Ministerul Sănătății anunță că derulează în prezent un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19 de a organiza și circuite separate pentru pacienții non-COVID-19 și, de asemenea, de a crește capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienții COVID-19.

„Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară. Evoluția pandemiei impune o adaptare continuă a resurselor disponibile. Pe de o parte, trebuie să ne asigurăm că pacienții care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri, dar, pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toți ceilalți pacienți au acces la serviciile medicale de care au nevoie. De aceea, am demarat acest proces de analiză a reorganizarii circuitelor din spitale împreună cu instituțiile implicate în gestionarea pandemiei", a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

×