x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Apelor şi Pădurilor: Obiectivul de exploatare durabilă a resurselor marine este de a opri pescuitul excesiv

Ministrul Apelor şi Pădurilor: Obiectivul de exploatare durabilă a resurselor marine este de a opri pescuitul excesiv

27 Apr 2017   •   16:10
Ministrul Apelor şi Pădurilor: Obiectivul de exploatare durabilă a resurselor marine este de a opri pescuitul excesiv

Singura modalitate de a atinge obiectivul de exploatare durabilă a resurselor marine este de a opri pescuitul excesiv şi de a elimina supra-capacitatea, iar subvenţiile ar trebui să fie utilizate numai pentru pescuitul durabil, a susţinut, joi, ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, la întâlnirea ministerială a Uniunii Europene pentru Mediterana privind apa, organizată în Malta. 
"Creşterea nivelului mării şi impactul asupra zonelor de coastă, precum şi deşertificarea, reprezintă motive de îngrijorare care necesită sporirea capacităţii de adaptare în sectoare cheie, precum agricultura, alimentarea cu apă, securitatea alimentară. În acest context, sunt necesare eforturi pentru asigurarea finanţării măsurilor de reducere a efectelor schimbărilor climatice printr-o gestionare integrată a zonelor de coastă, o gestionare durabilă a terenurilor, o reducere a riscurilor de dezastre şi un management adecvat al dezastrelor. Pe de altă parte, considerăm că singura modalitate de a atinge obiectivul de exploatare durabilă a resurselor marine este de a opri pescuitul excesiv şi de a elimina supra-capacitatea, iar subvenţiile ar trebui să fie utilizate numai pentru pescuitul durabil", a subliniat, în alocuţiunea sa, ministrul român al Apelor şi Pădurilor. 
Potrivit ministerului de resort, la finalul reuniunii din Malta, s-a adoptat o Declaraţie pentru stabilirea unei agende comune referitoare la securitatea apelor din zona Mării Mediterane, cu scopul de a aduce multiple beneficii, nu numai în sectorul gospodăririi apelor. 
Ministrul Adriana Petcu a participat în perioada 26 - 27 aprilie la Consiliul Informal de Mediu şi la întâlnirea ministerială a Uniunii Europene pentru Mediterana privind apa, ambele evenimente fiind organizate în Malta.

Sursa: www.agerpres.ro

×