x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Culturii anunţă demararea proiectului Muzeul Ororilor Comunismului în România

Ministrul Culturii anunţă demararea proiectului Muzeul Ororilor Comunismului în România

10 Dec 2019   •   21:30
Ministrul Culturii anunţă demararea proiectului Muzeul Ororilor Comunismului în România

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat marţi, la Piteşti, constituirea grupului de lucru pentru demararea proiectului Muzeul Ororilor Comunismului în România.

„Mă bucur că în anul 2019, la 30 de ani de la Revoluţie, Ministerul Culturii demarează două proiecte importante. Pe 16 decembrie la Timişoara va fi prezentat viitorul Muzeu Naţional al Revoluţiei Anticomuniste. De asemenea, săptămâna aceasta va fi definitivat grupul de lucru interinstituţional, pe care eu l-am constituit, pentru demararea proiectului Muzeul Ororilor Comunismului în România. Înfiinţarea acestui muzeu a fost hotărâtă prin lege de către Parlamentul României (...), a fost votată anul trecut, iar noi, ca minister, avem obligaţia de a pune în aplicare ceea ce s-a hotărât în Parlamentul României”, a spus Bogdan Gheorghiu la evenimentul „70 de ani mai târziu”, dedicat marcării a şapte decenii de ani de la debutul Fenomenului Piteşti, cea mai violentă acţiune a regimului comunist din România împotriva studenţilor anticomunişti.

Oficialul a ţinut să infirme informaţiile potrivit cărora viitorul muzeu va fi deschis la Palatul Parlamentului.

„Circulă această informaţie, pe care am să o dezmint, nu va fi în Palatul Parlamentului acest muzeu, după cum s-a vehiculat în spaţiul public. A fost la un moment dat o interpretare greşită (...). Este constituit un grup de lucru, format din reprezentanţi ai ministerului, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale şi reprezentanţi ai lumii muzeale (...). Trebuie identificată o locaţie, trebuie găsită soluţia patrimoniului (...). Important este că există intenţie şi iniţiativă, pentru că până acum nu s-a făcut absolut nimic”, a mai spus ministrul Culturii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Muzeul ororilor comunismului