x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, dezvăluie în premieră de ce a dus bugetul pe minus

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, dezvăluie în premieră de ce a dus bugetul pe minus

17 Feb 2020   •   12:24
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, dezvăluie în premieră de ce a dus bugetul pe minus
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Florin Cîțu a revenit în Parlament, unde au început audierile miniștrilor propuși pentru Guvernul Orban II. Controversatul ministru al Finanţelor este unul dintre miniştrii cu care Ludovic Orban a revenit, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat tot pe el premier.

”Rectificarea bugetară pentru 2019 s-a bazat pe execuția bugetară la 10 luni. Știti foarte bine că execuția bugetară la 10 luni arăta un deficit bugetar de 2,8% din PIB, mai mare decât ținta pentru sfârșitul anului. Veniturile la 9 luni erau de 228 de miliarde, față de plan 92,4% din PIB, dar față de veniturile estimate, erau mai mici cu 18,9 miliarde de lei. De aici am preluat situația. Cu venituri mai mici decât am estimat de 18,9 miliarde de lei”, a spus Florin Cițu, la audierea din Comisia Buget Finanțe.

Anterior, Cîțu anunța dezvăluiri explozive cu privire la motivul pentru care PSD a amânat creșterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât și în 2020.

„Bomba din audierea mea de mâine. Aflăm de ce PSD a amânat creșterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie atât în 2019, cât și în 2020. #RomaniiTrebuieSaStie”, a scris, duminică seara, Florin Cîțu, pe Facebook.

Audierea miniștrilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului a început luni și se va întinde pe parcursul a trei zile, respectiv până miercuri. Votul pentru învestirea Guvernului Orban 2, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, urmează să fie dat la 24 februarie, ora 16:00, potrivit calendarului stabilit de legislativ.

www.antena3.ro
 

×
Subiecte în articol: florin citu buget