x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Vreme: "Să facem în aşa fel încât persoanele în vârstă să fie din ce în ce mai puţine"

Ministrul Vreme: "Să facem în aşa fel încât persoanele în vârstă să fie din ce în ce mai puţine"

12 Sep 2011   •   08:50
Ministrul Vreme: "Să facem în aşa fel încât persoanele în vârstă să fie din ce în ce mai puţine"

Ministrul Comunicatiilor dovedeste ca are probleme mari de... comunicare. Vreme a participat, luni, la festivitatea de deschidere a anului scolar de la Liceul de informatica 'Grigore Moisil' din Capitala, unde a dorit sa transmita mesajul Guvernul Boc pentru elevi, informeaza Mediafax.

Parafrazandu-l pe Grigore Moisil, parintele informaticii, care spunea ca oamenii se impart in doua categorii respectiv persoane varstnice si persoane care utilizeaza calculatorul, Vreme a declarat: 'Sa facem in asa fel incat persoanele in varsta sa fie din ce in ce mai putine si tot mai multi sa poata utiliza calculatorul'.

E posibil ca ministrul, desi se adresa unui public eminamente tanar, sa fi dorit sa afirme ca isi doreste ca tot mai multi varstinici sa se deprinda in tainele informaticii.

Dar se poate intelege si ca ministrul isi doreste ca varstnicii sa dispara masiv, astfel incat statul roman, despovarat de plata pensiilor, sa poate investi in programe de popularizare a informaticii.

Vreme a mai spus ca 'acum, pe banca fiecarui elev se gasesc instrumente informatice'. S-o fi referit ministrul la elevii scolilor private sau ale celor din Occident...

Valerian Vreme nu a putut fi contactat pentru a lamuri declaratiile reproduse mai sus.

Procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat in sectiunea de vara la Liceul de informatica Grigore Moisil din Bucuresti a fost de peste 96 la suta, iar unul dintre elevii liceului a obtinut in aceasta vara medalia de argint la Olimpiada Internationala de Informatica din Yakutia (Rusia).

Precizare
Pot sa inteleg goana dupa senzational, dupa stiri zgomotoase, a unor redactii. Desi nici eu, nici majoritatea cetatenilor, nu agream acest gen de presa. Pot sa inteleg si faptul ca, fiind mereu in lupta cu timpul, jurnalistii nu mai filtreaza corect luarile publice de pozitii ale unor oameni politici.

Repet, pentru jurnalistii prezenti la evenimentul din aceasta dimineata, dar si pentru toti cititorii si telespectatorii dumneavoastra, ceea ce am precizat si in fata elevilor. Respectiv, un citat din celebrul Grigore Moisil, parintele informaticii romanesti: ,,Foarte curand, oamenii se vor imparti in doua categorii. Oameni in varsta si oameni care stiu sa lucreze la calculator,,. Neredarea, de catre dumneavoastra, a intregului context a citatului amintit a dus la reflectarea distorsionata a mesajului pe care am dorit sa-l transmit elevilor, fapt total incorect fata de opinia publica.

Nu vreau sa cred ca relatarea dumneavoastra de astazi referitoare la discursul meu sustinut in fata elevilor de la Colegiul National ,,Grigore Moisil,, cu ocazia deschiderii noului an scolar, da dovada de tendentiozitate sau de rea vointa. Ci da dovada doar de graba si de neatentie.

Ca atare, va solicit sa redati integral mesajul meu, chiar daca va place, sau nu, citatul celebrului matematician roman, Grigore Moisil.
Valerian Vreme
Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale

×