x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Badea: Nu știu cum mai poate ieși SRI din mocirla ilegală și ticăloșită în care se scaldă

Mircea Badea: Nu știu cum mai poate ieși SRI din mocirla ilegală și ticăloșită în care se scaldă

17 Ian 2017   •   07:40
Mircea Badea: Nu știu cum mai poate ieși SRI din mocirla ilegală și ticăloșită în care se scaldă

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) a făcut publică, luni, o scrisoare referitor la extinderea competenţelor SRI în zona justiţiei, primită de la Consiliul Superior de Apărare a Ţării (CSAT) în februarie 2016, în urma unei solicitări formulate de asociaţia magistraţilor. 

În scrisoarea CSAT prezentată de UNJR se menţionează că, ulterior, conceptul a fost preluat de Strategia naţională de apărare din anul 2010, care definea corupţia ca vulnerabilitate, iar Strategia de Informaţii stabilea "că una din principalele direcţii de acţiune ale SRI să fie aceea a semnalizării cazurilor de corupţie la nivel înalt, cu efecte asupra politicilor statului, inclusiv în scopul prevenirii accesului în funcţii publice a persoanelor corupte". 

În opinia UNJR, din acest paragraf rezultă că CSAT a trasat SRI sarcini "care nu se regăsesc în cadrul legal cunoscut, cum ar fi prevenirea accesului unor 'persoane corupte' în funcţii de conducere, deşi acestea nu erau condamnate printr-o hotărâre judecătorească definitivă". 

Aceste documente au fost comentate de Mircea Badea, luni, în pasa de la ”Sinteza Zilei”.

”Practic, SRI-istul spunea cine este corupt și cine nu. Păi nu, judecătorul spune asta. Nu știu cum mai poate ieși SRI-ul din mocirla ilegală și ticăloștiă în care se scaldă. Poate că ar fi bine să se întâmple cu el ce s-a întâmplat și cu doi și-un sfert” crede Mircea Badea.

 

×