x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MISA, predata la liceu

MISA, predata la liceu

de Toma Roman Jr    |    04 Noi 2006   •   00:00
MISA, predata  la liceu

Fundatia Cultural-Umanita-ra Sophrozin este un fel de mat gros al MISA. Toa-ta saptamana aceasta, fix la Liceul Mihai Viteazu din Bucuresti, fundatia cu nu-me de supozitor a organizat o circoteca botezata suav "Saptamana Ingerilor". Revoltator, povestea s-a consu-mat intr-un spatiu al Ministerului Educatiei, iar ca par-tener media a fost Itzi-Bitzi, un post de radio pentru copii.

Pentru ca n-au intervenit la timp, autoritatile romane au lasat ca MISA, organizatia mama a pseudo-yogagiilor lui Grig Bivolaru, sa se impuieze. Bautorii de pipi, altfel mari facatori de bani, au deschis o droaie de fundatii, asociatii, firme. Cand se mai taie, prin cercetare penala, un brat al caracatitei, mai creste imediat la loc o coada, ca la soparle. "Fundatia Cultural-Umanitara Sophrozin" este un ceva, un fel de mat gros al MISA.

In conducerea ei s-au perindat, de exemplu, distinsa doamna Carmen Enache, regizoarea filmului cu judecatoarea porno sau Oltea Mutulescu, o fosta jurnalista aflata mult timp intre apropiatii omului cu fata de peste mort, Grig Bivolaru.

LECTIE. La catedra sta intotdeauna maestrul MISA

CIRCOTECA. Ei bine, toata saptamana aceasta, fix la Liceul Mihai Viteazu, in sala de festivitati, fundatia cu nume de supozitor a organizat o circoteca botezata suav "Saptamana Ingerilor". Am trecut si noi pe acolo. Un domn, Cristian Ion, halucina ceva despre "ingerii libertatii", fizica cuantica, gratie divina si destinul planetei, in timp ce niste ingerite cu ochelari si aripi de vata imparteau un fel de bilete de papagal (sau pentru papagali). Citez dintr-unul: "Urmareste sa intelegi motivele care te-au determinat sa te certi cu cineva si cauta chiar sa te impaci cu persoana respectiva". Nu doar fituicile inundau cu intelepciune sala, ci si oratorul, care a zis: "un gand negativ la adresa cuiva poate declansa o tornada in mintea respectivei persoane sau chiar efecte fizice". M-am cutremurat gandindu-ma cate tornade am declansat de-a lungul vremii in capatanile soferilor de autobuz care mi-au inchis usa-n nas. Partea a doua a programului a constat intr-o meditatie de chemat ingerii, adicatelea onor asistenta a sezut bleaga cu ochii inchisi, pe un fond de muzica integrata-n absolut. La sfarsit s-au proiectat niste filme cu paranormali panacotate probabil de pe Reality TV, a carei sigla se vedea pe ecran. Ciorba asta a semanat ca doua picaturi de pipi cu conferintele prin care isi atragea, in perioada ei buna, MISA adeptii. Mai grav este ca povestea a avut loc intr-un spatiu al Ministerului Educatiei si Cercetarii, iar ca partener media a fost Itzi-Bitzi, un post de radio pentru copii.

DEZINFORMATI. Am luat legatura cu prof. Adriana Tepelea, director adjunct al Colegiului National Mihai Viteazu, care ne-a spus ca de fapt sala de festivitati fusese inchiriata de Sophrozin pentru o ora si jumatate pe zi pentru repetitii de teatru. Ori, ce am vazut nu era repetitie de teatru, iar bazaconiile tineau zilnic intre doua ore si jumatate si trei ore. Ne intrebam cum ar fi reactionat conducerea liceului daca venea Al Quaida sa inchirieze sala pentru cursuri de origami din batoane de dinamita.

IN TRANSA. "Ioghinii", antrenati in hipnoza
"SPIRALA". Numai ochi si urechi
×
Subiecte în articol: observator