x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mortul de Covid pierdut la Spitalul Floreasca a fost îngropat de altă familie. El urmează să fie deshumat

Mortul de Covid pierdut la Spitalul Floreasca a fost îngropat de altă familie. El urmează să fie deshumat

de Alice Petrescu    |    05 Ian 2021   •   12:55
Mortul de Covid pierdut la Spitalul Floreasca a fost îngropat de altă familie. El urmează să fie deshumat

UPDATE: Bărbatul mort de COVID și dispărut din Spitalul Floreasca a fost găsit. O altă familie a ridicat trupul persoanei decedate și l-a îngropat crezând că-i ruda lor. În prezent poliția face anchetă pentru neglijență. În paralel sunt verificări administrative și la spital.

 

Stire initială: Un pacient mort de COVID-19 în ultima zi a anului 2020, la Spitalul Floreasca, din Capitală, este de negăsit, iar rudele care au venit, luni, să ridice cadavrul pentru înmormântare au sesizat Poliția. În paralel și spitalul a declanșat o anchetă și nu este exclus să se fi încurcat cadavrele.

Ruda pacientului decedat a sesizat Poliția, prin apel la 112, că a fost anunțat de reprezentanții Spitalului Floreasca despre decesul unei rude internate, dar la momentul în care au sosit pentru a ridica trupul neînsuflețit, reprezentanții spitalului nu l-au putut elibera.

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 1, care au intrat în contact cu familia, dar și cu reprezentanți ai unității sanitare, care la acest moment au precizat că urmează a fi eliberat trupul, după încheierea unor proceduri medicale”, transmite Poliția Capitalei.

Verificările sunt făcute de Secția 1 Poliție, în vederea stabilirii situației de fapt.

Medicul Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat, la Digi24, că nu exclude să se fi încurcat cadavrele.

„Precizez de la început că în unitate se desfășoară o cercetare administrativă, pentru a vedea cum s-au petrecut exact lucrurile (...). În momentul în care un pacient decedează el primește o brățară de identificare, care se aplică la nivelul încheieturii mâinii și apoi este pus în doi saci de cadavre. Personalul Serviciului de Anatomie Patologică are obligația, în momentul în care predă pacientul decedat familiei, să verifice datele care există în cartea de identitate cu cele de pe brățara de identificare, iar familia trebuie să recunoască decedatul. În această situație, noi am avut pe data de 31 decembrie două persoane care au decedat și una dintre familii a identificat cadavrul și acesta a fost predat firmei de pompe funebre. Acum, noi verificăm să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de către familie sau dacă cineva a greșit în momentul în care a predat cadavrul firmei de pompe funebre, pentru că, cel mai probabil, cele două cadavre au fost încurcate”, a spus medicul Oprița.

Ancheta în cazul pacientului decedat și negăsit la Spitalul Floreasca, preluată de procurori

Ancheta în cazul pacientului decedat din cauza COVID-19 la Spitalul Floreasca și negăsit de rude a fost preluată, luni, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

În cazul pacientului decedat în 31 decembrie 2020 de COVID-19, care nu a fost găsit, luni, de rude, când acestea au venit să ridice trupul neînsuflețit, a fost deschisă o anchetă, sub supravegherea procurorilor.

Cercetările au fost declanșate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu.

În acest caz urmează să se stabilească situația concretă a trupului neînsuflețit.

Cel mai probabil, cadavrele au fost încurcate, în data de 31 decembrie fiind două persoane decedate de COVD-19 la Spitalul Floreasca.

Medicul Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a explicat, la Digi24, care este procedura de preluare a pacienților decedați de COVID-19.

„În momentul în care un pacient decedează el primește o brățară de identificare, care se aplică la nivelul încheieturii mâinii și apoi este pus în doi saci de cadavre. Personalul Serviciului de Anatomie Patologică are obligația, în momentul în care predă pacientul decedat familiei, să verifice datele care există în cartea de identitate cu cele de pe brățara de identificare, iar familia trebuie să recunoască decedatul. În această situație, noi am avut pe data de 31 decembrie două persoane care au decedat și una dintre familii a identificat cadavrul și acesta a fost predat firmei de pompe funebre. Acum, noi verificăm să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de către familie sau dacă cineva a greșit în momentul în care a predat cadavrul firmei de pompe funebre, pentru că, cel mai probabil, cele două cadavre au fost încurcate”, a spus medicul Oprița.

În unitatea medicală se desfășoară o cercetare administrativă, pentru a vedea cum s-au petrecut exact lucrurile.


 

       

×
Subiecte în articol: pacient COVID deces floreasca