x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Munca la birou în timpul pandemiei. Angajaţii preferă să lucreze de acasă decât să stea cu mască

Munca la birou în timpul pandemiei. Angajaţii preferă să lucreze de acasă decât să stea cu mască

25 Mai 2020   •   12:49
Munca la birou în timpul pandemiei. Angajaţii preferă să lucreze de acasă decât să stea cu mască

IT-ştii pot lucra de oriunde dacă au un laptop, aşa că dacă nu vor să stea cu masca pe faţă toată ziua, să rămâna acasă. Directorul unei firme IT afirmă că îşi va lăsa angajaţii să vină la birou doar dacă nu pot rezolva task-urile respective de la distanţă.

Spaţiul din birouri a rămas acelaşi, însă oamenii vor să se protejeze atunci când merg la muncă. Ionuţ Negrescu, director al unei firme de IT, a spus că este mult mai simplu să le permită angajaţilor să lucreze de acasă.

Măşti, dezinfectant, distanţare între birouri, ture diferite pentru angajaţi, toate reprezintă cheltuieli suplimentare şi discomfort.

Ionut Negrescu, CEO Code Factory Group, preferă să rezolve situaţia mai simplu: să le permită angajaţilor să rămână acasă şi să vină la birou doar când au lucruri specifice de rezolvat, iar purtatul măştii să fie alegerea fiecăruia.

„Avem colegi care nu vin la birou pentru că trebuie să poarte masca. Purtatul măştii la birou nu cred că este necesar, nu trebuie să porţi masca dacă stai la birou şi există distanţare socială doi metri de jur împrejur faţă de ceilalţi colegi. Masca te incomodează, nu poţi să îţi faci treaba, nu e un lucru cu care suntem obişnuiţi”, a spus Negrescu.

Pentru că „protocolul măştilor” e o provocare de management şi investiţii, Ionuţ Negrescu le va permite celor 55 de angajaţi ai Code Factory să vină la birou din iunie, dar doar când chiar e nevoie de asta, ca să evite aglomerarea spaţiului şi să reducă riscurile şi costurile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pandemie masca birou