x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Muzeu la metroul din București. Zeci de picturi, expuse în subteran

Muzeu la metroul din București. Zeci de picturi, expuse în subteran

31 Mai 2021   •   11:50
Muzeu la metroul din București. Zeci de picturi, expuse în subteran

O expoziție de artă va fi deschisă la metroul din București. Zeci de reproduceri ale unor opere importante din colecții private și muzee vor putea fi admirate de călători în următoarele trei luni în cadrul unui eveniment organizat de Art Safari în parteneriat cu Metrorex.

Expoziția „Arta cucerește Bucureștiul!” va fi deschisă pe 1 iunie și își propune transformarea metroului într-un muzeu mobil care să îmbogățească și să înfrumusețeze experiența călătorilor..

„Vă invităm să lăsați deoparte telefoanele și să admirați picturile excepționale expuse în metrou, dar și să aflați lucruri interesante despre viețile artiștilor români. Vrem să aducem arta mai aprope de inimile oamenilor și, cu ajutorul Metrorex, acest lucru se întâmplă: avem și Muzeu la Metrou”, a declarat Ioana Ciocan, inițiatorul Art Safari.

Muzeul din Metrou va „circula” pe magistralele 1 și 3 și va prezenta reproduceri după lucrări celebre ale artiștilor români, însoțite de texte informative.

Potrivit organizatorilor, artiștii care vor putea fi admirați în cadrul muzeului temporar mobil de la metrou sunt: Samuel Mützner, discipol al celebrului Claude Monet și deschizător al drumului către lumină și culoare în pictura românească, Constantin Piliuță, iubit de colecționari și maestru al simplității și armoniei paletei în tablourile sale cu subiect floral, femei-artist prea puțin cunoscute precum Magdalena Rădulescu, Merica Râmniceanu, Cecilia Cuțescu - Storck, precum și lucrările artiștilor contemporani Irina Dragomir sau Victor Fota, unde/ în care călătorul devine supererou al realității zilnice

O expoziție asemănătoare a fost organizată anul acesta și la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: muzeu metrou