x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mylan anunță finalizarea livrărilor de vaccin gripal tetravalent în România pentru actualul sezon

Mylan anunță finalizarea livrărilor de vaccin gripal tetravalent în România pentru actualul sezon

04 Dec 2020   •   22:16
Mylan anunță finalizarea livrărilor de vaccin gripal tetravalent în România pentru actualul sezon

Mylan România (devenită parte a companiei Viatris), principalul furnizor de vaccin gripal în licitația națională de vaccinare antigripală în 2020, anunță că a livrat integral cantitatea de vaccin către furnizorii de servicii de sănătate publică la nivel național, în săptămâna 22-27 noiembrie 2020.

Compania a livrat integral și la termen cantitatea contractată, către furnizorii de servicii de sănătate și pacienți; ultima tranșă de vaccin a fost livrată săptămâna trecută (22-27 noiembrie).

În total, compania a livrat către Direcţiile de Sănătate Publică de la nivel naţional peste 2,5 milioane de doze de vaccin gripal tetravalent, conform acordului cu Ministerul Sănătății. De la Direcțiile de Sănătate Publică, vaccinul poate fi accesat de medicii de familie la timp pentru campania de vaccinare, conform calendarului Ministerului.

Cantitatea de vaccin livrată anul acesta în cadrul licitației naționale reprezintă o creștere semnificativă față de sezonul trecut - cu aproximativ un milion de doze mai mult față de 2019.

Disponibilitatea stocurilor a fost un subiect critic în acest an, deoarece, pe fondul pandemiei de COVID-19, compania a înregistrat o creștere a cererii pentru vaccin pentru a asigura protecția persoanelor cu risc ridicat de complicații provocate de gripă.

Viatris s-a format în noiembrie 2020 prin fuziunea dintre Mylan și Upjohn, o fostă divizie Pfizer. Portofoliul companiei cuprinde peste 1400 de molecule aprobate într-o gamă largă de arii terapeutice, ce acoperă atȃt boli netransmisibile cȃt şi contagioase.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccin antigripal