x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NASA anunță două noi misiuni spre Venus

NASA anunță două noi misiuni spre Venus

03 Iun 2021   •   22:30
NASA anunță două noi misiuni spre Venus

NASA a anunțat că trimite două noi misiuni pe Venus, pentru a examina atmosfera și caracteristicile geologice ale planetei, transmite BBC.

Misiunile, care au primit fiecare câte o finanțare de 500 milioane dolari, urmează să fie lansate între 2028 și 2030.

Administratorul NASA, Bill Nelson, a declarat că misiunile vor oferi „șansa de a investiga o planetă pe care nu am mai fost de mai bine de 30 de ani”.

Ultima sondă americană care a vizitat planeta a fost Magellan în 1990. Alte misiuni, din Europa și Japonia, au ajuns pe orbita planetei de atunci.

„Aceste două misiuni surori își propun să înțeleagă cum Venus a devenit o lume asemănătoare infernului, capabilă să topească plumbul la suprafață”, a spus Nelson.

Venus este a doua planetă de la soare și cea mai fierbinte planetă din sistemul solar, cu o temperatură la suprafeță de 500 grade Celsius - suficient de mare pentru a topi plumbul.

Misiunea Davinci + (Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble gases, Chemistry, and Imaging) va observa atmosfera planetei pentru a obține o perspectivă asupra modului în care aceasta s-a format și a evoluat. De asemenea, va stabili dacă Venus a avut vreodată un ocean.

A doua misiune, Veritas (Venus Emissivity, Radio Science, InSAR, Topography, and Spectroscopy), va cartografia suprafața planetei pentru a-i înțelege istoria geologică și va investiga modul în care s-a dezvoltat, atât de diferit față de Pământ.

 

×
Subiecte în articol: nasa misiuni