x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ne-am făcut de râs cu Patinoarul Olimpic de 12 milioane de euro din Braşov

Ne-am făcut de râs cu Patinoarul Olimpic de 12 milioane de euro din Braşov

de Istvan Deak    |    19 Feb 2013   •   21:35
Ne-am făcut de râs cu Patinoarul Olimpic de 12 milioane de euro din Braşov

Meciul de hochei dintre România şi Finlanda, contând pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, a scos la iveală noi lacune ale organizatorilor.
Construit cu aproape 12 milioane de euro, Patinoarul Olimpic din Braşov, gazda competiţiei de hochei, dispune de doar 1600 de locuri pe scaune. Lăsând intrarea gratuită, locurile pe scaune au fost ocupate cu aproape 45 de minute înainte de startul partidei.
Organizatorii au mai permis accesul în picioare a aproape 500 de persoane, deşi recomandarea constructorului a fost ca acest lucru să fie evitat, existând riscul topirii premature a gheţii.
Cu 15 minute înainte de startul partidei, uşile s-au închis, iar peste 700 de oameni au rămas afară. Printre aceştia s-au aflat şi câţiva membri ai delegaţilor din străinătate, iubitori de hochei.

“Este o ruşine. Cum să dai atâţia bani pentru construirea unui patinoar de doar 1500 de locuri. Este o bătaie de joc. Am bătut câteva sute de kilometri să vedem meciul şi nu ni se permite accesul”, au tunat mai multe persoane. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru la Braşov, organizatorii motivând sec: “când s-a construit patinoarul nu s-a gândit nimeni că hocheiul va avea aşa mare succes la Braşov”.

O situaţie similară s-a întâmplat şi la concursurile de short-track din Poiana Braşov. Publicul aflat în Poiana Braşov s-a arătat dezamăgit de felul în care s-a organizat prima competiţie de la FOTE. Patinoarul este găzduit de un “balon” în care nu au putut intra mai mult de 200 de spectatori.

Înaintea finalelor, în parcare erau mai mulţi oameni decât în patinoar, organizatorii hotărând să nu mai permită accesul nimănui în interior. Nemulţumirile nu au venit doar din partea publicului, ci şi a conducătorilor de delegaţii. Aceştia au reclamat faptul că nu există o zonă de încălzire pentru sportivi, aceştia fiind nevoiţi să facă mişcare printre spectatori.

×
Subiecte în articol: fote romania patinoar olimpic