x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nelu Tătaru: Până vom alcătui acel corp de voluntari, avem la îndemnână în acest moment detașarea, la început voluntară

Nelu Tătaru: Până vom alcătui acel corp de voluntari, avem la îndemnână în acest moment detașarea, la început voluntară

21 Iul 2020   •   15:40
Nelu Tătaru: Până vom alcătui acel corp de voluntari, avem la îndemnână în acest moment detașarea, la început voluntară

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în perioada următoare va fi nevoie de detașări de medici și personal medical pentru a acoperi necesitățile constatate la nivelul unor spitale în privința activității la ATI. 

„Până vom alcătui acel corp de voluntari, avem la îndemână în acest moment detaşarea, la început voluntară, apoi detaşare după nevoi, chiar în aceste momente împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă facem şi am şi făcut zilele trecute evaluarea a tot ce înseamnă medic de terapie intensivă, rezident de terapie intensivă şi de boli infecţioase; în următoarea perioadă vom avea nevoie de detaşări. Noi mizăm pe acea detaşare voluntară, în care colegii noştri medici beneficiază şi de acel 50% spor plus 2% care sunt diurna şi sperăm ca acest lucru să se întâmple voluntar. Activitatea medicală este un act profesional şi eu sper ca toţi colegii mei să înţeleagă că este un moment dificil pe care trebuie să îl trecem împreună”, a spus Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că, potrivit legii, detașarea se poate face și „involuntar”.

Nelu Tătaru a participat, marți, alături de premierul Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Turcan, la o videoconferință cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică pe tema modului de gestionare a crizei sanitare, desfășurată la Ministerul Sănătății. 

După două săptămâni fără reguli, în care mai multe persoane confirmate cu noul coronavirus s-au externat la cerere sau au refuzat internarea, începând de marți, 21 iulie, a intrat în vigoare legea carantinei și izolării. 
 

×
Subiecte în articol: nelu tataru terapie intensiva detasari