x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nelu Tătaru: S-a decis amânarea măsurilor de relaxare care urmau să intre în vigoare la 1 iulie

Nelu Tătaru: S-a decis amânarea măsurilor de relaxare care urmau să intre în vigoare la 1 iulie

29 Iun 2020   •   18:35
Nelu Tătaru: S-a decis amânarea măsurilor de relaxare care urmau să intre în vigoare la 1 iulie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că a fost decisă amânarea măsurilor de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 iulie.

„Recomandările specialiștilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsurri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmărind evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor ATI, evoluția deceselor. În ultimele două săptămâni, o parte din concetățenii noștri nu au respectat regulile și am văzut creșterea transmiterii comunitare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a declarat la Digi24 Nelu Tătaru.

El a mai spus că în perioada următoare dacă vor fi rezultate favorabile într-o săptămână, atunci vor putea fi anunțate noi măsuri de relaxare.

A fost pusă, de asemenea, în discuție posibilitatea ca românii care se întorc din Bugaria sau din alte destinații de vacanță în care numărul de cazuri de Covid-19 a crescut să fie repuși în izolare la domiciliu.

Ministrul Sănătății a precizat că a participat la o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, și și Raed Arafat.

269 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în România. Au murit în total 1.634 persoane și s-au vindecat 18.912.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: nelu tataru