x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nelu Tătaru: Suplimentăm cu 20 de locuri la terapie intensivă Unitatea de Suport Medical COVID-19 de la Târgu Mureș

Nelu Tătaru: Suplimentăm cu 20 de locuri la terapie intensivă Unitatea de Suport Medical COVID-19 de la Târgu Mureș

21 Oct 2020   •   14:27
Nelu Tătaru: Suplimentăm cu 20 de locuri la terapie intensivă Unitatea de Suport Medical COVID-19 de la Târgu Mureș

Unitatea de Suport Medical COVID-19, construită prin reamenajarea sălii polivalente de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” își va dubla capacitatea de la terapie intensivă, după suplimentarea numărului de paturi cu încă 20, a afirmat, miercuri, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Târgu Mureș.

„În următoarea perioadă se va extinde ca număr de paturi de terapie intensivă - în această săptămână zece, săptămâna viitoare încă zece, ajungem în total la 40 de paturi. Per total, în judeţul Mureş se ajunge la 61 de paturi de terapie intensivă, cu cele de la Sighişoara. Personal va fi detaşat şi din judeţele limitrofe şi din ţară, rămânând ca în următoarea perioadă să putem gestiona cazuri de terapie intensivă, în contextul în care joi, în şedinţă de Guvern, vom avea şi acea Ordonanţă de Urgenţă în care asimptomaticul şi oligosimptomaticul vor fi trataţi la domiciliu de către medicul de familie cu suport al medicului specialist, în condiţiile în care vom avea prezenţa simptomatologiei. (...) Aici suplimentăm cu 20 de locuri, la spitalul judeţean cu încă două locuri", a declarat Nelu Tătaru.

De asemenea, Nelu Tătaru a menționat că, indiferent de evoluția pandemiei, sistemul medical este obligat să se adapteze la numărul de pacienți care solicită asistență medical și din acest motiv se înregistrează o creștere a capacității de testare, a capacității de spitalizare și a paturilor de la terapie intensivă.

Ministrul Sănătății a afirmat și faptul că în București mai sunt libere 112 paturi la ATI, care se vor operaționaliza în această săptămână.

 

×
Subiecte în articol: nelu tataru mureş terapie intensiva