x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Neplata personalului din centrele de vaccinare. Sed Lex: Adresa către Ministerul Finanțelor trebuia semnată de către ministru, nu de un funcționar public

Neplata personalului din centrele de vaccinare. Sed Lex: Adresa către Ministerul Finanțelor trebuia semnată de către ministru, nu de un funcționar public

17 Mar 2021   •   13:10
Neplata personalului din centrele de vaccinare. Sed Lex: Adresa către Ministerul Finanțelor trebuia semnată de către ministru, nu de un funcționar public
Sursa foto: gov.ro

Adresa către Ministerul Ginanțelor pentru deblocarea sumelor necesare acestor plăți trebuie semnată de ministru, nu de un simplu funcționar public, potrivit unui comunciat al sindicatelor Sed Lex.

De asemenea, Sed Lex consideră că este grav faptul că ministrul a aflat abia după două luni că nu s-a făcut plata cadrelor medicale pentru activitatea în centrele de vaccinare, ceea ce „înseamnă că nu poate conduce un minister de asemenea importanță”.

„Să te ascunzi în spatele unei afirmații că un funcționar public ar fi vinovat pentru neplata medicilor timp de 2 luni de zile este total nedemn pentru un ministru și poate constitui un motiv suficient pentru demitere", mai arată Sed Lex.

Ministerul Sănătății a transmis marți solicitarea către Ministerul Finanțelor pentru a vira banii pentru plata personalului din centrele de vaccinare, care nu a fost plătit nicăieri în țară. Banii sunt virați începând de azi, iar restul vor fi plătiți mâine, potrivit Ministerului Sănătății.

Vlad Voiculescu a transmis că de vină pentru întârziere este un funcționar public care „trebuia să completeze o hârtie, să o semneze, să o trimită mai departe. Nu sunt lucruri pe care le face ministrul”, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a afirmat, marți, că personalul medical care lucrează în centrele de vaccinare nu a fost plătit la timp. De asemenea, acesta a declarat că a prezentat această problemă de mai multe ori ministrului Sănătății.

„Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație. Probabil că s-au făcut deja demersuri, dar până la urmă toată lumea așteaptă să-și primească banii. Din ceea ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare, nimeni nu a fost plătit", a afirmat Valeriu Gheorghiță.

 

×