x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: ''Am decis ca PMB să renunţe la procesele pornite de fosta administraţie împotriva presei şi opozanţilor''

Nicușor Dan: ''Am decis ca PMB să renunţe la procesele pornite de fosta administraţie împotriva presei şi opozanţilor''

11 Ian 2021   •   14:36
Nicușor Dan: ''Am decis ca PMB să renunţe la procesele pornite de fosta administraţie împotriva presei şi opozanţilor''
Sursa foto: Lucian ALecu

Primăria Generală renunță la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei și opozanților și care se află în prezent pe rolul instanței, anunță Nicușor Dan: „E inacceptabil să te folosești de o instituție publică pentru imaginea ta și, mai grav, pentru a intimida”.

„Am decis ca Primăria Generală să renunțe la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei și opozanților și care se află în prezent pe rolul instanței. Listele cu aceste dosare pot fi consultate mai jos și sunt sugestive pentru modul în care fostul Primar al Capitalei a înțeles misiunea funcției sale. Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice în timp și a solicitat plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia. Consider că este inacceptabil să te folosești de o instituție publică pentru imaginea ta și, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprimă un alt punct de vedere. Îmi doresc să schimbăm această atitudine și acest mod de a lucra cu cetățenii”, transmite Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei afirmă că libertatea de exprimare este un atribut al unei democrații sănătoase.

„Ea trebuie încurajată, nu intimidată. Iar Noul București pe care îl promovez înseamnă transparență și parteneriat onest cu toți cetățenii Bucureștiului”, adaugă edilul.

El precizează că PMB renunță în mod formal la opt procese, la trei va renunța când vor fi motivate hotărârile judecătorești din prima instanță, pe care nu le va ataca. De asemenea, spune că sunt cinci procese deja pierdute definitiv de primărie.

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan