x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan, negocieri online pentru deblocarea bugetului Capitalei

Nicușor Dan, negocieri online pentru deblocarea bugetului Capitalei

de Alice Petrescu    |    05 Mai 2021   •   22:47
Nicușor Dan, negocieri online pentru deblocarea bugetului Capitalei

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că miercuri seara a participat la un dialog online cu reprezentanții USR PLUS, PNL și PMP din București, pentru a avansa pe tema realizării bugetului Capitalei. El a adăugat că discuţiile vor continua joi seara şi speră să se ajungă cât mai curând la un acord, ţinând cont atât de priorităţile comune, cât şi de constrângerile momentului.

 

„A fost un dialog echilibrat, în care am căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureștenilor. În numele USR PLUS, Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în următoarele 24 de ore, în cadrul organizației, să se facă o nouă analiză, astfel încât să ne apropiem cu toții de o soluție. Discuțiile vor continua mâine seară (joi seara - n.r.) și sper să ajungem cât mai curând la un acord, ținând cont atât de prioritățile comune, cât și de constrângerile momentului”, a spus primarul Nicușor Dan, pe pagina sa de socializare.

La rândul său, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu (USR PLUS) a scris și el pe Facebook că o nouă versiune a bugetului va fi transmisă consilierilor generali joi dimineaţă împreună cu fundamentarea veniturilor şi cheltuielilor propuse de Nicuşor Dan.

“Vom analiza noua propunere şi vom continua discuţiile în cadrul unei noi întâlniri, care va avea loc mâine seară, de la ora 19,30. Rămânem decişi să dăm oraşului un buget realist”, a adăugat Horia Tomescu.

Bugetul Bucureştiului, în forma propusă de primarul general Nicuşor Dan, a fost respins cu 17 voturi pentru, 22 împotrivă şi 14 abtineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut edilului Capitalei să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan