x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Pistele de biciclete, doar după ce vor dispărea mașinile parcate pe prima bandă

Nicușor Dan: Pistele de biciclete, doar după ce vor dispărea mașinile parcate pe prima bandă

03 Iun 2021   •   10:46
Nicușor Dan: Pistele de biciclete, doar după ce vor dispărea mașinile parcate pe prima bandă

Trebuie să eliberăm orașul de mașinile parcate, iar apoi vom construi piste de biclete, care trebuie să fie interconectate, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. El critică programul lansat de Gabriela Firea, care prevedea acordarea de vouchere: „Un program inutil, o fanfaronadă”.

„Pistele de biciclete trebuie făcute și pe zeci sau sute de kilometri. Pentru asta trebuie să eliberăm orașul de mașinile parcate, iar asta se va face prin Strategia de parcare, apoi pistele de biciclete”, spune Nicușor Dan.

El precizează ca acest obiectiv va fi finalizat până la sfârșitul mandatului său.

„În jur de 15-20 de kilometri (de piste sunt în București în prezent - n.r.). Mult prea puțin, evident. Dar, chiar dacă am vrea să facem în prezent piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă. primul lucru este să găsim soluții alternative pentru a putea muta mașinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spațiul considerabil. E inutil să avem o pistă de bicicletă care nu e conectată cu altele și care să nu-ți perită să te duci de acasă până la serviciu cu mașina (bicicleta - n.r.)”, adaugă Dan.

Potrivit primarului general al Capitalei, până la sfârșitul anului vor dispărea „zeci de mii de mașini parcate pe prima bandă”, însă nu a vrut să spună care va fi modalitatea.

Referitor la programul lansat de fostul primar general, care acorda vouchere pentru acihiziționarea de biciclete, Nicușor Da a spus că a fost o „fanfaronadă”.

„A fost un program inutil. A fost o fanfaronadă. Atât timp cât nu ai piste de biciclete, ce rost are să dai vouchere unor oameni pentru biciclete”, conchide primarul general al Capitalei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan