x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan, vești proaste pentru bucureșteni: O să avem o iarnă dificilă

Nicușor Dan, vești proaste pentru bucureșteni: O să avem o iarnă dificilă

11 Dec 2020   •   14:28
Nicușor Dan, vești proaste pentru bucureșteni: O să avem o iarnă dificilă
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus, vineri, că în prezent CET Sud dă căldură la 75 de grade și speră să se ajungă la 85 de grade în zilele care urmează. Speranța edilului este ca bucureștenii că aibă căldură în case măcar la nivelul iernii trecute.

Întrebat când va fi cald în casele bucureștenilor, primarul Capitalei, Nicușor Dan a sus că situația de la CET Sud a fost una excepțională și este în curs de a fi remediată.

"O pompa de la CET Sud a crapat in noaptea de vineri spre sambata", a explicat primarul general Nicusor Dan

„În această săptămână, începând cu sâmbătă dimineața, când a început să se resimtă avaria de la CET Sud și până la acest moment a fost o situație excepțională în București. Această situație excepțională este în curs de a fi remediată, în sensul că CET Sud a început prin a da căldură la 50 de grade, a ajuns la 75 de grade în momentul ăsta și sperăm, în câteva zile, să ajungem la 85. Nu se poate 90, pentru că trebuie să introducem apa de adaos, de care s-a vorbit. Prin aducerea acelor capacități suplimentare de producție mobile putem să evităm să avem alte tipuri de avarii. Pentru că în momentul de față, în situația în care un întreg sistem de producție funcționează la parametri maximi, poți să ai avarii cum am avut la CET Sud. Dacă o să reușim să aducem la acele capacități suplimentare mobile de producție, vom diminua foarte mult acest risc”, a explicat Dan.

Acesta a precizat că speră „să ne ducem măcar la nivelul iernii trecute” și că în câteva zile o să se ajungă, din CET Sud și din CET Grozăvești, „la o normalitate”, cel mai probabil „la începutul săptămânii viitoare, luni – marți”.

 

Mii se blocuri din Capitala nu mai au, de aproape o saptamana, apă caldă și căldura, astfel ca zeci de mii de oameni tremură in case. Cele mai afectate au fost sectoarele 2 si 3, insa lucrurile nu stau bine nici in alte zone.

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan