x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noaptea Cercetătorilor Europeni e online. Câte oraşe din România participă la eveniment

Noaptea Cercetătorilor Europeni e online. Câte oraşe din România participă la eveniment

26 Noi 2020   •   11:09
Noaptea Cercetătorilor Europeni e online. Câte oraşe din România participă la eveniment

Universitatea din București anunță că ediția din acest an a evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni va avea loc în mediul online, din cauza epidemiei de Covid, vineri între orele 9.00 și 23.00.

Potrivit unui comunicat de presă al Universității din București, evenimentul va include webinarii pentru școlile de gimnaziu și liceu, tururi virtuale ale institutelor științifice partenere, emisiuni live cu invitați în studio care vor aborda cele mai noi dezvoltări tehnologice și misterele științei moderne, concursuri, videoclipuri de tip portret care vor dezvălui oamenii din spatele instrumentelor științifice, precum și multe alte surprize.

Evenimentul este organizat în cadrul consorțiului București, din care fac parte opt institute științifice și academice de prestigiu. Cel mai mare partener din cadrul consorțiului este Universitatea din București, reprezentată în proiect prin cercetători de la Facultatea de Fizică și Facultatea de Geologie și Geofizică, precum și printr-o echipă de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării.

„Pe parcursul celor aproape 16 ore de transmisiune, participanții se vor putea conecta la experimente interactive și demonstrații oferite de institutele de cercetare și de către invitați, vor afla lucruri inedite despre misterele naturii și vor înțelege mai multe despre modul de funcționare a lucrurilor ce ne înconjoară, fie ele din domeniul tehnologiei sau nu. Experiența este dedicată atât elevilor, cât și profesorilor, care au nevoie să aducă puțină bucurie școlii online în această perioadă dificilă, dar vizează și publicul larg care dorește să afle mai multe despre secretele științei”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, cercetătorii vor demonstra că știința este accesibilă oricui, prin experimente amuzante și inedite ce vor aduce mai aproape de vizitatori științe complexe precum chimia, fizica, matematica, astronomia și nu numai. Un accent important este pus anul acesta și pe IT&C, cu aplicații dedicate programării pentru copii, dar și pe atât de importantul domeniu al ecologiei, prin concursuri și discuții dedicate protecției mediului și încercării de a restabili echilibrul om-natură din ecosistemul urban, într-o perioadă în care tehnologia pare să ne acapareze viețile și să ne îndepărteze de natură tot mai mult.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria acțiunilor Marie Skłodowska-Curie și este un eveniment organizat în fiecare an începând din 2005 ce a atras până acum peste 1.5 milioane de vizitatori.

În România, Noaptea Cercetătorilor se desfășoară simultan în peste 30 de orașe, dintre care amintim orașele partenere: Baia Mare, Brașov, București, Călărași, Cluj, Constanța, Craiova, Eforie Sud, Miercurea Ciuc, Iași, Oradea, Pitești, Piatra Neamț, Ploiești, Roșiorii de Vede, Timișoara, Sibiu și Suceava.

 

×
Subiecte în articol: Noaptea Cercetătorilor Europeni