x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noul stadion Giulești își va deschide porțile în 2021

Noul stadion Giulești își va deschide porțile în 2021

27 Apr 2020   •   07:13
Noul stadion Giulești își va deschide porțile în 2021

Stadionul Giulești va fi inaugurat anul viitor și nu în luna septembrie 2020, așa cum anunțaseră anterior guvernanții. Pe de altă parte, arenele Ghencea şi Arcul de Triumf vor funcționa de anul acesta, a declarat ieri ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

„EURO 2020 este un eveniment de importanţă naţională, am refăcut o Hotărâre de Guvern care îl declară ca fiind de interes naţional”, a spus Stroe. Cu toate acestea, iată că unul dintre stadioanele ce trebuiau amenajate special pentru Campionatul European de fotbal nu va fi gata pe durata anului, când urma să aibă loc competiția. Aceasta a fost programată să aibă loc în 12 țări, în perioada 12 iunie -12 iulie 2020. Ulterior însă, din cauza pandemiei de coronavirus, UEFA a decis ca întrecerea să se desfășoare în intervalul 11 iunie - 11 iulie 2021.

„S-au deblocat toate lucrările şi în zona infrastructurii de transport. Mă refer la calea ferată între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, la modernizarea Aeroportului Băneasa, cel care va primi delegaţiile oficiale”, a menționat ministrul Tineretului și Sportului, în videoconferința de joi.

 

Ce meciuri va găzdui România

Patru meciuri din cadrul Campionatului European vor avea loc pe Arena Naţională din Capitală. Ediţia aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în optimile de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, România va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Țările organizatoare trebuie să pună la dispoziţie alte patru stadioane pentru antrenamentele oficiale ale echipelor participante. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a fi modernizate sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo, însă lucrările au început doar la primele trei.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, şi directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), Manuela Pătrăşcoiu, susţineau, pe 31 martie, într-o conferinţă de presă, că Stadionul Giuleşti va fi gata în luna septembrie 2020.

Stadionul de lângă Podul Grant poate fi inclus în schema de organizare a EURO 2020, după ce pandemia de coronavirus a amânat fluierul de start

×