x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nu mai sunt locuri pentru pacienții cu COVID-19 la Institutul "Matei Balș" din Capitală. Situații similare și în alte spitale

Nu mai sunt locuri pentru pacienții cu COVID-19 la Institutul "Matei Balș" din Capitală. Situații similare și în alte spitale

18 Iun 2020   •   14:03
Nu mai sunt locuri pentru pacienții cu COVID-19 la Institutul "Matei Balș" din Capitală. Situații similare și în alte spitale
Sursa foto: Lucian Alecu

După relaxarea treptată a restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, numărul persoanelor infectate a început să crească. 

La Institutul ,,Matei Balș’’ nu mai sunt locuri pentru internarea pacienților cu COVID-19. Și spitale din alte orașe se confruntă cu situații similare. 

“Cifrele din ultimele zile se văd în plan practică, la spitalele de boli infecțioase. Sigur că vom face și externări și lucrurile vor merge în continuare. Trebuie tras un semnal de alarmă. Dacă situația va merge în sensul creșterii acestui număr de îmbolnăviri, e posibilă să se depășească de capacitatea de internare, și în secțiile normale și la ATI”, a declarant medicul epidemilog Adrian Marinescu, la Europa FM.

Bolnavii vor fi internați și în spitalele suport COVID-19 din Capitlă. 

Întrucât la Spitalul Județean din Brașov nu mai sunt locuri pentru pacienții cu coronvirus, DSP vrea să transforme o sală de sport din Săcele în spital de campanie cu 100 de locuri.

Deși la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sunt 220 de paturi pentru persoanele infectate  cu COVID-19, acum mai sunt disponibile doar 10 paturi. 

×
Subiecte în articol: covid 19 institutul matei bals