x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O aeronavă TAROM, imobilizată temporar pe o pistă a aeroportului Otopeni, după o explozie la anvelopele trenului principal de aterizare; pasagerii au fost debarcaţi

O aeronavă TAROM, imobilizată temporar pe o pistă a aeroportului Otopeni, după o explozie la anvelopele trenului principal de aterizare; pasagerii au fost debarcaţi

09 Iul 2019   •   21:45
O aeronavă TAROM, imobilizată temporar pe o pistă a aeroportului Otopeni, după o explozie la anvelopele trenului principal de aterizare; pasagerii au fost debarcaţi
Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

O aeronavă TAROM, ce efectua cursa Satu-Mare Bucureşti, cu 22 de pasageri la bord, a rămas imobilizată temporar pe pista nr. 2 a aeroportului Internaţional Henri Coandă, din cauza unei explozii la anvelopele trenului principal de aterizare, iar pasagerii au fost debarcaţi conform procedurilor.

"Astăzi, 9 iulie, la ora 19:42, la aterizarea aeronavei care efectua cursa Satu Mare - Bucureşti Henri Coandă s-a produs o explozie la anvelopele trenului principal de aterizare. Aeronava, de tip ATR 42, cu 22 de pasageri la bord, a rămas temporar imobilizată pe pista de decolare aterizare nr. 2. Traficul pe aeroport nu a fost afectat", au anunţat reprezentaţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

La rândul său, compania TAROM a informat că avionul a fost oprit în siguranţă şi pasagerii au fost debarcaţi conform procedurilor.

"Compania TAROM informează publicul despre incidentul survenit la aterizarea cursei RO638 care a operat pe ruta Satu Mare - Bucureşti, având la bord 22 de pasageri. După aterizare, anvelopele trenului principal au cedat. Avionul a fost oprit în siguranţă şi pasagerii au fost debarcaţi conform procedurilor", menţionează operatorul aerian naţional.

O echipă de investigaţii de la Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) se va deplasa la faţa locului.

"Avionul a aterizat în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi cei 22 de pasageri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pasagerii au fost debarcaţi, iar momentan li se asigură asistenţă la sol conform EC 261/2004", susţine TAROM.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tarom otopeni