x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O asistentă de 50 de ani de la Ambulanța Prahova, confirmată cu Covid, a murit

O asistentă de 50 de ani de la Ambulanța Prahova, confirmată cu Covid, a murit

23 Aug 2020   •   17:32
O asistentă de 50 de ani de la Ambulanța Prahova, confirmată cu Covid, a murit
Sursa foto: Victor Stroe

O asistentă în vârstă de 50 de ani de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Prahova, confirmată cu noul coronavirus, a murit duminică dimineață, a anunțat Prefectura Prahova.

Femeia a fost internată la Spitalul CFR din Ploiești, iar după ce starea i s-a agravat a fost transferată cu elicopterul la spitalul din Medgidia.

„Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții SAJ Prahova, inițial, s-a prezentat pentru evaluare din cauza unei alte simptomatologii, i s-a făcut și testul Covid al cărui rezultat a fost pozitiv. Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la spitalul CFR din Ploiești către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul. În spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmați cu SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova.

Femeia suferea și de obezitate și diabet.

De la începutul epidemiei, la SAJ Prahova au fost confirmați cu noul coronavirus un medic, 5 asistente, 3 ambulanțieri, un operator registrator de urgență și 3 angajați din rândul personalului TESA. Dintre aceștia, se află internați, în acest moment un medic, un asistent medical și un ambulanțier. Totodată, în izolare se află 4 șoferi, contacți direcți ai cazurilor confirmate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ambulanta prahova coronavirus Covid-19