x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă alertă de măști neconforme. În total, 172 de măști nu oferă protecție împotriva COVID-19

O nouă alertă de măști neconforme. În total, 172 de măști nu oferă protecție împotriva COVID-19

22 Mar 2021   •   11:58
O nouă alertă de măști neconforme. În total, 172 de măști nu oferă protecție împotriva COVID-19
Sursa foto: Hepta

A fost emisă o nouă alertă pentru trei tipuri de măști neconforme. Astfel, se ajunge la un număr de 172 de măști care nu oferă protecție necesară împotriva COVID-19, avertizează, luni, InfoCons.

Ţările care au introdus alertele sunt Germania şi Estonia.

Cele trei tipuri de măști neconforme:

  1. KN95 Protective Mask 4 Layer Protection KN95 - Ambalate în cutie de carton cu 20 măști
  2. Respirator FFP2 respiratory protective mask FFP 2 - „Masca Duckbill” cu bandă gri sau albă, marcată cu NB 1437 sau NB 2163. Vândut în pachete de 25. Produsul este, de asemenea, vândut online.
  3. Hygienic disposable mask KN95 - Masca semifață de protecție respiratorie albă din categoria KN95. Cutie albă cu elemente verzi, 100 măști în interior

În principal, retenția de particule este insuficientă, astfel că o cantitate excesivă de microorganisme poate trece prin mască, crescând riscul de infecție dacă nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare sau, în cazul altor măști, promovează un potențial protector împotriva particulelor, dar capacitatea de filtrare nu a fost testată de un organism european competent de evaluare a conformității.

 

 

 

×
Subiecte în articol: masti neconforme